3 sfaturi pentru gambele încăpățânate

Flexii concentrate
September 4, 2019
3 sfaturi pentru o flexie perfecta
September 6, 2019
Show all

Nu ești destinat unei vieți cu gambe mici. Iată ce trebuie sa faci.

Unii oameni nu-și antrenează gambele deoarece consideră că doar antrenamentul de picioare este suficient. Dar asta nu funcționează foarte bine pentru creșterea lor, decât dacă ai un genetic norocos. Trebuie să le lovești direct … și tare. Iată trei lucruri pe care le puteți face pentru a le forța să crească:

 

1 – Folosiți impulsul în ridicarile pe varfuri din picioare.

Trebuie să-ți antrenezi gambele cu greutate și un mic impuls o să te ajute să maximizezi încărcătura. Mulți oameni fac partea grea cum trebuie, dar unde greșesc este cu executarea sferturilor de miscare.

Așa că nu treceți peste bord cu impulsul. Nu vorbesc despre încărcarea unei cantități ridicole de greutate și utilizarea tendoanului lui Achile ca arcuri. Vorbesc, în special, de ridicarile de gambe din picioare, folosind o mișcare de tip sărit pentru a începe mișcarea și de a o termina cu o contracție completă și maximă.

 

Această „ridicare pe varf” este ceva ce mi-a fost introdus pentru prima dată de Menno Henselmans și este o modalitate fantastică de a vă ajuta să vă forțați gambele să miște mai mult în greutate, obținând totuși o gamă completă de mișcare și contracție, toate cu un risc mic de rănire. Acest lucru funcționează atat cu o bara cat si cu un aparat de ridiicari pe varfuri din picioare.

2 – Faceți o pauză de 3 secunde la ridicarile pe varfuri din șezut.

Pauză în partea de jos, întinsă. Acest lucru va realiza două lucruri esențiale pentru cresterea gambelor:

Acesta va preveni tendința de a sări și de a va forța gambele să țină sub sarcină o contracție izometrică, care la rândul său va …
Forțați-vă gambele să inițieze mișcarea și continuați să vă contractați printr-o gamă completă de mișcare.

3 – Crește volumul și frecvența.

Antrenamentul greu este doar o parte a puzzle-ului. Folosind impuls, veți putea să le instruiți cu volum mare, ceea ce este crucial. Și nu vorbesc de 3 seturi de 10. Vorbesc de 4-5 seturi de 20 sau mai multe repetări. Antrenati-va gambele cel puțin de două ori pe săptămână pentru a crește.

Cât de mult lucrezi gambele zilnic? Ele îți mută întreaga greutate de mii de ori pe zi! Deci, daca faci 3 seturi de 10 nu o să creasca. La fel ca și alți mușchi, nu beneficiază doar de volum, dar și de frecvența de antrenament.

O modalitate simplă de a programa acest lucru în antrenamentele dvs. este de a termina sesiunea cu:

  1. Ridicari pe varfuri din picioare cu impuls
  2. Ridicari pe varfuri din șezut cu 3 secunde pauza în partea de jos
  3. Faceți fiecare exercitiu timp de 4 seturi de 20 de repetări, de două ori pe săptămână, la sfârșitul oricărui antrenament. Lucrează la creșterea volumului în fiecare sesiune și urmăriți-le cum cresc.

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.