Cum sa executi corect tractiuni la helcometru cu priza larga

Brate tonifiate cu 4 exercitii simple
Brate tonifiate cu 4 exercitii simple
September 22, 2017
Cum sa iti definesti musculatura intr-un timp scurt
September 23, 2017
Show all
Cum sa executi corect tractiuni la helcometru cu priza larga

Cum sa executi corect tractiuni la helcometru cu priza larga

În primul rând, vom stabili ce este o tractiune la helcometru și de ce ar trebui să vă gândiți să îl încorporați în rutina dvs. de antrenament. “Pulldown” se referă la una dintre mișcările populare folosite pentru a viza muschii laterali ai spatelui.

 

“Lat” este scurt pentru Latissimus Dorsi, care este numele mușchiului care se lucrează. Sunt situati lateral în partea superioară a corpului din spate, în spatele brațelor. Prin angajarea lor în hipertrofie, suntem capabili să creștem dimensiunea acestora, ceea ce poate fi benefică din mai multe motive.

 

Beneficiile Exercițiului

 

Având acesti muschi mai mari, mai grosi și mai largi, veți scurta distanța de care aveți nevoie pentru a aduce bara în jos atunci când faceti un impins la banca. Pe măsură ce bara va ajunge mai repede la piept, datorită grosimii latsului dvs., lungimea brațelor va fi mai scurtă; acest lucru înseamnă că mișcarea de la impins este ușurată.

De ce să faceți acest exercițiu?

 

Tractiunile la helcometru sunt o mișcare pe care mulți o ignoră atunci când vine vorba de îmbunătățirea forței spatelui și a hipertrofiei, totuși este un exercițiu foarte valoros pentru creșterea hipertrofiei în mod special a tehnicii de tip “impins de la la piept la banca”.

 

Vizarea mușchilor laterali

 

Pe măsură ce lateralii sunt atât de mari, sunt implicați într-o serie de exerciții compuse. Indreptarile sunt unul dintre exercițiile in care lateralul joacă un rol important; un număr de mușchi din spate sunt activati atunci când se efectuează această mișcare și este important ca fiecare să poată face față unei părți a încărcăturii, deoarece indreptarile sunt unul dintre cele mai epuizante exercitii.

 

În ceea ce privește genuflexiunile; prin activarea lateralilor atunci când va pregătiți pentru o genuflexiune veți avea mai multă grosime și lățime musculară în spate și, prin urmare, vei fi capabil să menții o formă mai corecta în întreaga mișcare, efectuand genuflexiuni mai ușor.

 

Pentru bărbați, având muschii laterali largi ar putea fi clasificati ca fiind estetic; o pereche largă de laterali pare să sublinieze aspectul de “V”, de la o talie mică până la umeri largi. Acest aspect este unul dintre cele mai importante caracteristici ale competitorilor din categoria Bodybuilding Men’s Physique.

 

Tehnica Tractiuni la helcometru

Efectuarea tractiunilor la helcometru are o gamă similară de mișcare ca la tractiuni cu greutatea corporala, cu toate acestea, puteți folosi o formă mai strictă datorită poziției dvs. din așezat și sa ajustați greutatea în funcție de nivelul dvs. de rezistență.

 

De asemenea, este mai rapid să efectuați drop seturi folosind greutatile de la aparat, mai degrabă decât să folosiți o centura cu greutăți.

 

1) Așezați-vă pe aparat și reglați taburetele care preseaza genunchiului astfel încât să nu existe spațiu liber și sa fiti așezat bine.

 

2) Plasați picioarele pe podea, împingeți pieptul în sus și în afară.

 

3) Scoateți omoplatii, care ar trebui să creeze un arc.

 

4) Strângeți bara, cu mâinile cu o aderență largă (aceasta ar trebui să se afle pe porțiunea descendentă a barei,in ambele părți).

 

5) Când vă aflați în poziția de start, inspirați și asigurați-vă că vă țineți postura fără a lăsa omoplatii să cedeze sau să ridicați umerii.

 

6) Expirați când începeți mișcarea (contracție concentrică); Trageți prin coate până când puteți să strângeți lateralii dvs. în partea de jos a mișcării, iar deltoizii dvs. posteriori sunt împreună.

 

7) Ridicați lent bara până când brațele sunt extinse înapoi în poziția de pornire.

 

Sfat: Trageți prin coate, păstrați-vă capul neutru, păstrați o arcadă ușoară în partea superioară a spatelui (în spate), nu schimbati pozitia omoplatilor sau a umerilor în partea de sus a mișcării (aceasta va lua tensiunea de pe laterali).

 

Tractiuni la hlecometru exemplu de antrenament

 

Încercați să încorporați 3-4 seturi de 8-12 repetări ale acestui exercițiu în rutina dvs.; puteți adăuga, de asemenea, drop-seturi în planul dvs. atunci când utilizați un aparat pentru a crește intensitatea!

 

Nu uitați să utilizați suprasarcină progresivă; odată ce vă simțiți capabili să efectuați mai mult de 12 repetări, ar trebui să măriți greutatea exercițiului.

 

În plus, fiecare set ar trebui să crească în greutate (și, de cele mai multe ori, în repetări).

 

DE EXEMPLU:

 

Tractiuni la helcometru Repetari & Greutate

 

Set # 1 12 repetări 40 kg

Set  # 2 10-12 repetări 42,5 kg

Set # 3 8-10 repetări 45 kg

Set # 4 8-10 repetări 47,5 kg

 

Rămâi consecvent!

 

 

Amintiți-vă: prin angajarea lateralului în hipertrofie, putem crește dimensiunea.

 

Bucurați-vă de antrenament!

 

Sursa: www.myprotein.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *