Înlocuiți ramatul vertical

O nouă modalitate de a face ramatul din sezut
June 13, 2019
Ramatul Aipa
June 17, 2019
Show all

 

Pentru majoritatea oamenilor, ramatul vertical este un exercitiu dureros pentru măr. Iată un exercițiu mai bun.

Ramatul vertical: distruge umărul?

Nu există niciun exercițiu mai daunator pentru umeri decât la ramatul vertical. Și toată lumea știe, și de aceea există o duzină de modificări în plasarea mâinilor, tipuri de bari. Sunt toate inventate pentru a face acest exercițiu mai ușor penrru umăr.

Dar de ce să va jucați cu focul atunci când există alternative mai sigure care vă vor aduce aceleași beneficii? Ramatul vertical tradițional creează o tensiune crescută pe direcția anterioară a articulației umărului, în special atunci când mobilitatea umărului și poziționarea coloanei toracice sunt mai puțin perfecte (adică aveți o postură proastă).

Această mișcare are tendința de a schimba tensiunea din deltoizii mediani (pe care majoritatea ridicatorilor încearcă să-i ținteasca) în trapezul superior. Și asta învinge scopul, deoarece poți dezvolta trapezul într-o direcție mult mai eficientă și mai puțin periculoasă.

Dacă postura este disfuncțională, nici nu încercați versiuni modificate ale ramatului vertical. Raportul cost / beneficiu este prea mic, chiar și pentru atleții și sportivii cu postură buna și umeri sănătoși.

 

Faceți acest lucru în schimb: Ridicari laterale usor din aplecat

 

 

Accentuați rezistența și stabilitatea prin brațul posterior al umărului. Faceți acest lucru cu o ridicare laterală ușor îndoită. Prin îndoirea soldurilor cu aproximativ 15 grade sau mai mult, puteți schimba tensiunea mai mult pe deltoidul posterior.

Pentru a menține pe cât posibil fără durere, acordați atenție la înălțimea de ridicare atunci când ajungeți în poziția de sus (care ar trebui să fie paralelă cu solul sau puțin mai joasă) și poziția mâinilor pe parcursul ridicarii.

Momentul de rotire al umerilor este o problemă cu ramatul vertical, evitând astfel aceeași poziție de rotire internă cu ridicarile laterale. Ușor rotiți in exterior umerii și păstrați această poziție pe tot parcursul miscarii, cu un efort minim asupra articulatilor.

 

Sursa:https://www.t-nation.com

Comments are closed.