Sa faci doar indreptari nu este suficient

Termina antrenamentul de picioare cu 50 de repetari
July 5, 2019
Schimbați-vă atitudinea fata de articulațiile dureroase
July 9, 2019
Show all

 

Da, indreptarile sunt minunate, dar nu sunt asa de bune pentru hipertrofie. Iată de ce, plus va ofer o opțiune mai bună pentru a câștiga mărime.

 

Indreptari: nu sunt cele mai bune pentru a construi masa

 

Sigur, este evident o mișcare importanta pentru a construi puterea generală. Și înainte de a vă “declanșa” și a începe să vă aruncați o formă sexy, nu am spus că nu puteți construi masa cu indreptarile. În mod evident poți. Dar indreptarile simpe nu sunt o mare mișcare cu care sa construiesti masa musculara.

 

Indreptarea efectuată corect, începe cu o împingere de pe podea din picioare și este urmată de partea de “tras” odată ce bara se deplasează deasupra genunchiului. Nu trageți cu adevărat greutatea de pe podea dacă nu faceți o indreptare cu picioare drepte sau dacă nu le efectuati în mod necorespunzător.

 

Cea mai mare parte a musculaturii care efectuează lucrarea în exercitiu este într-o poziție izometrică / statică. Dar mișcările care oferă încărcare mai mare de întindere în porțiunea excentrică su oferă un potențial mai mare de creștere. Gândiți-vă la flexii biceps cu gantere, pulover, genuflexiuni sissy, indreptari romanesti, tractiuni apropiate, flotari la paralele etc.

 

Indreptarile încep de la podea, astfel încât nu există nici un excentric (negativ) atunci când se face în stil competitiv. Nu există o componentă excentrică rezulta o creștere mică. Iată ce a spus specialistul Jonathan Mike, despre încărcătura excentrică și despre indreptari:

 

“Există foarte puțină încărcare și activitate excentrică și foarte puțin TUT (timp sub tensiune), mai ales dacă numărați timpul în care mușchii produc forță, și nu timpul în care durează miscarea”.

 

Luați notita la comentariul său referitor la TUT, deoarece este important. Chiar dacă efectuați o indreptare în cazul în care durează 5 secunde pentru a finaliza porțiunea concentrică sau de ridicare, există atât de mulți mușchi implicați că TUT este dispersat foarte larg, atât de mult încât nici unul dintre ei nu obțin o stimulare directă.

 

Adăugați faptul că singura mișcare semnificativă a articulației provine dintr-o ușoară extensie a șoldului (și chiar mai puțin extensia genunchiului, proporțional vorbind) și se ridică la câteva neajunsuri care nu o plasează la egalitate cu alte mișcări importante care construiesc masa musculara.

 

În cele din urmă, indreptarile par să ia mai mult decât dau inapoi. Indreptarile cu greutati mari au o pledoarie pentru a distruge recuperarea sistemică în timp ce nu adaugă o cantitate impresionanta în ceea ce privește construirea masei musculare. Asta înseamnă că ar trebui să excludeți indreptarile din arsenalul dvs. de construire a masei musculare? Deloc. De fapt, includ de obicei indreptarile ca parte a programelor de construcție a masei musculare, deoarece este un instrument extraordinar pentru construirea puterii globale.

 

 

O opțiune mai bună pentru dimensiune

 

Dacă doriți o variație de indreptare care oferă mai mult impact ceea ce privește construirea masei musculare in lanțul posterior, aceasta este o opțiune superioară:

 

 

Puteți pune un accent deosebit atât asupra porțiunii de întindere, cât și asupra porțiunii excentrice a mișcării, ceea ce înseamnă o creștere a lanțului posterior pe timp îndelungat.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.