Barbat de 100 de kg, 50 de kg gantera

Scopul presei pentru picioare
May 21, 2019
Vrei spate lat? Fa ramat cu bara cu un singur braț
May 23, 2019
Show all

 

Puteți trece acest test de forta? Tot ce veți avea nevoie este de o gantere care reprezintă 50% din greutatea dvs. corporală.

 

Testul de impins cu gantere cu un singur braț

 

Ar trebui să puteți efectua 5 repetări pe fiecare parte cu 50% din greutatea corporală. Asta ar fi o gantera de 50 kg pentru un bărbat de 100 de kilograme.

 

Înainte de a te arunca, da, impinsul la banca cu bara este absolut prețios. Problema este că poti ridica cu greutăți mari, chiar dacă ai slăbiciuni puternice și mecanica defecta.

 

Când devii “eficient” în ciuda acestor probleme, este doar o chestiune de timp până când puterea ta atinge un plafon și te rănești. După ce vă perfecționați mecanismele de impins și eliminați sau scădeți dezechilibrele, veți rămâne sănătoși și veți construi mai multă forță pe parcursul unei deplasări mai lungi.

 

Impinsul cu o gantera cu un singur braț afișează orice legături slabe și vă oferă feedback imediat privind discrepanțele de forță dintre părți. Cu aceste informații, puteți să vă antrenați fiecare parte în parte și să aduceți la vedere puncte slabe în umerii, pectoralii și tricepsii dvs. Ca un bonus, sarcina unilaterală forțează abdomenul să lucreze suplimentar pentru a evita umilirea caderii de pe bancă.

 

 

Nu o poți face?

 

Luați o scurtă pauză de la impinsul cu bara si folositi ganterele. Efectuați exercițiul cu un braț sau alternati partile la fiecare repetare, concentrându-vă asupra încetinirii in porțiunea excentrica (negativă) a mișcării și amestecati-o în miscari izolate în diferite poziții.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.