Cum sa activezi muschii pectorali pentru a efectua un impins mai eficient

Construiți-vă umeri puternici
April 30, 2019
O cale mai bună de a face ramat cu bara T
May 3, 2019
Show all

Faceți acest lucru înainte de impinsul la banca cu bara de la piept pentru a activa pectoralul, pentru a obține rezultate mai bune și pentru a preveni accidentarile.

Acest exercitiu pregătitor pentru impinsul la banca de la piet este un superset de impins apropiat cu gantere combinat cu fluturari cu gantere. Înainte de impinsul de la banca, trebuie să activați pectoralii și sa-i încalziti prin streching. Strechingul static nu va avea nici un beneficiu pentru performanța dvs. la impinsul la banca de la piept și ar putea chiar să-l afecteze.

 

De reținut: Din cauza “powerlifterilor” (folosind un tricou special), au o convingere comună că impinsul de la bancă este în mare parte un exercițiu de triceps, iar pectoralii joacă un rol limitat. Dar acest lucru nu se aplică si noua care nu puertam acel tricou (care practic face cea mai mare parte a muncii in gama de miscare în care se folosesc cel mai des pectoralii).

 

Dacă sângele dvs. este puternic și activat, sistemul nervos central se va baza mai mult pe acel mușchi pentru a face treaba, iar deltoizii nu vor fi încărcati la fel de mult. Acest lucru reduce șansele de accidentari la umăr. Pectoralii sunt un mușchi mult mai puternic decât deltoizii, astfel încât să devii mai bun in utilizarea pectoralilor atunci si va duce impinsul la banca de la piept la un progres mai mare.

 

Pentru impinsul apropiat cu gantere, apropiati două gantere una împotriva celeilalte. Pe măsură ce ridicati, strângeți-le împreună. Atunci când utilizați acest exercițiu pentru a construi masa musculara, incordati-va cât mai tare posibil și ridicati încet. Dar când îl folosiți ca un exercițiu de activare, utilizați doar aproximativ 75% din forta dvs. atunci când vă incordati și mergeți la o viteză controlată, dar nu lentă. Scopul este de a trezi pectoralii, nu de a arde.

 

Faceți 8-12 repetări apoi treceți imediat la fluturari cu gantere pe care încercați treptat să utilizați o gamă mai mare de mișcare pentru a întinde pectoralii. Faceți 8-12 repetări la acestea.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.