De ce trebuie să faceti push press

Mâncați asta înainte de culcare si veti ramane definit
October 7, 2019
Cum sa iti antrenezi abdomenul
October 11, 2019
Show all

 

 

Este una dintre cele mai puternice și atletice mișcări pe care le puteți face. Iată ce trebuie să știți despre asta.

 

Push press este la fel ca power clean pentru corpul superior. Genuflexiunile pot fi efectuate lent. De fapt, atunci când aveți o greutate aproape limită pe bară, încet este singurul mod în care pot fi efectuate!

 

Dar push press, ca și power clean, trebuie efectuat rapid chiar și cu greutatea maximă. Singura modalitate de a dovedi o greutate mare este sa fie executat cu cât mai multă accelerare.

 

 

Mișcarea începe printr-o îndoirea ușoară a genunchilor, apoi explodam în sus. Puterea transmisa din picioare este forța principală care conduce bara în sus imediat după ce se deplaseaza de pe umeri. Apoi, pe măsură ce bara se ridică, brațele preiau și contribuie din ce în ce mai mult pe măsură ce bara se apropire varful maxim.

 

După ce bara paraseste umerii, ridicarea devine aproape identică cu presa obisnuita, iar brațele împing cu toată forța ascendentă pe care o pot aglomera.

 

Scopul este de a oferi suficientă forță cu brațele pentru a menține bara în mișcare în sus până când este blocată. Cu ridicari grele de push press, mișcarea este rapidă și explozivă chiar de pe umeri, dar încetinește considerabil pe măsură ce bara se apropie de blocare.

 

 

Repetari, seturi și antrenament

 

Repetarile pe set sunt de obicei între 3 și 5. Dacă doriți sau tvreti să faceți mai mult volum, are mai mult sens să faceți mai multe seturi și să păstrați repetarile la fel.

 

Antrenamentul meu preferat de push press este 3 seturi submaximale de 5 la începutul săptămânii (aproximativ 85% din 1 RM funcționează de obicei) și un set maximal de 5 la sfârșitul săptămânii. Un set de 5 în push press poate fi de obicei realizat cu aproximativ 90% din repetarea maxima.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.