Defineste-te folosind un antrenament cu intensitate ridicata

Cum să obții rezultate mai bune la tractiuni
July 30, 2019
Testul de genuflexiuni “goblet”
August 1, 2019
Show all

 

Vrei să înlocuiești cardio cu antrenamentul cu greutati? Crește intensitatea antrenamentului.

 

Iată cum se face

 

„Intensitatea antrenamentului” se referă tehnic la cantitatea de muncă care se execută pe unitate de timp. Când vine vorba de antrenamentul de forță, cel mai simplu mod de a crește intensitatea este de a reduce treptat cantitatea de odihnă între seturi.

 

La un antrenament intens, efectuați un volum moderat de muncă pentru fiecare grupă musculară (între 9 și 12 seturi totale) și utilizați intervale de repaus foarte scurte (15 până la 45 de secunde). Sau puteți utiliza tehnici de intensitate ridicata cum ar fi superseturile antagoniste (de exemplu un exercitiu de spate combinat cu unu de piept).

 

Două modalități de progres

 

  1. Folosiți mai multă greutate fără să vă odihniți mai mult
  2. Folosiți aceeași greutate în timp ce vă odihniți mai puțin

 

 

Cum functioneaza

 

Această abordare are avantajul de a stimula eliberarea de hormoni care ard mai multă grăsime. Spre deosebire de ceea ce îi spune numele, hormonul „creștere” mobilizează acizii grași. Prin creșterea eliberării sale afectează pozitiv cantitatea de grăsime pe care o arzi în timpul antrenamentului.

 

Din acest motiv, antrenamentele care sunt intense sunt bune pentru o fază de pierdere de grăsime, precum și pentru „endomorfi” care în mod normal nu sunt eficienți cand vine vorbe de arderea grăsimilor. Cu toate acestea, nu este optim pentru cei care sunt aflați într-o fază de câștig de masă musculara sau de putere.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.