Fa acest superset doar cu greutatea corporală pentru brate mari

Alegeți greutatea potrivită
July 10, 2019
Poti stimula productia de testosteron prin dieta?
July 12, 2019
Show all

 

Lasati greutățile și construiți brate mari. Sună nebun, dar acest superset ar trebui să fie fundamentul antrenamentului de biceps și triceps.
Când majoritatea oamenilor vor să-și mareasca brațele, se îndreaptă direct spre bara Z și aparatul de extensii pentru triceps. E o greșeală. Pentru majoritatea sportivilor tractiunile apropiate și flotarile la paralele ar trebui să constituie fundamentul antrenamentului de brațe. Iată un superset care va face treaba.

A1 Tractiuni – 4 seturi pana la eșec
A2 Flotari la paralele – 4 seturi pana la eșec
Nu există odihnă între A1 și A2. Se odihnește aproximativ 2-3 minute între superseturi.

Aceasta înseamnă că veți face un set de tractiuni, apoi faceți imediat un set de flotari la paralele fără odihnă. Este o serie și o să mai faceți încă trei, odihnindu-vă câteva minute între superseturi. Efectuați aceste exerciții pana la eșec, dar nu absolut. Eșecul absolut la toate seturile adaugă oboseală disproporționată la efectul de antrenament.

 

Pentru tractiuni:

Alegeți o prindere apropiata inversa pentru a accentua recrutarea bicepsului. Extindeți complet coatele în partea de jos cu control și apoi ridicati-va.

Scapula ta ar trebui să se miște cu tine și să nu rămână blocată la locul ei. Utilizați gama completă de mișcare atat in partea superioară și inferioară sub control pentru a evita riscul de accidentare. Strângeți în partea de sus și apoi repetați.

 

Pentru flotari la paralele:

Aveți grijă, deoarece vă pot pune umărul într-o poziție compromisă și nu sunt potrivite pentru cei cu umeri răniți sau mobilitate slabă a articulațiilor.
Coborâți la o adâncime pe care o puteți controla și apoi extindeți coatele la maxim. Unii instructori subliniază faptul să rămâi în poziție verticală pentru focalizarea mai mult a tricepsului, dar mai multă direcție a trunchiului înainte poate permite un confort sporit la umăr și va distruge tricepsul în timp ce va angaja mai mult piept.

Amintiți-vă culturistii din epoca clasică au folosit exercitile de greutate corporală ca temelie a antrenamentului de brațe. Deși culturistii proeminenți din anii ’60 și ’70 nu aveau o masă pură (și distensie abdominală) a profesioniștilor moderni, lui Arnold și contemporanii săi nu le-a lipsit niciodată brațele de clasă mondială.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.