Fandarile care lucreaza intreg corpul

Exercițiul pe care trebuie sa-l faci înainte de indreptari
August 13, 2019
Antrenamentul de 5 minute la finalul sesiunii pentru partea superioara
August 26, 2019
Show all

 

Acest dropset va anihila picioarele, spatele superior, trapezul, bicepsul și abdomenul.

 

Efectuarea exerciților folosind poziția Zercher a fost la moda în ultima vreme și din motive întemeiate. Când așezați o bara pe coate și efectuați mișcări compuse, se întâmplă niște chestii mișto.

 

Folosirea acestei variații pentru genuflexiuni, fandari sau de transport este o modalitate incredibil de eficientă de a lovii spatele, trapezul, bicepsul și abdomenul. Să te simți confortabil cu barile mari în poziția Zercher nu va construi doar „vana”, ci dezvoltă o putere care poate suporta sarcini mai mari pentru aparatele standard.

 

Problema cu pozitia in exercițiile Zercher este că cei mai mulți sportivi sunt limitați de cât de mult pot ține, cel puțin până când mușchii corpului superior ajung la puterea corpului inferior. Fie torsul sau bicepsul vor eșua mai întâi. Acest lucru lasă picioarele fără un stimulent mare pentru forță sau hipertrofie.

 

 

O modalitate foarte bună de a rezolva această problemă este de a folosi un dropset. Un dropset implică modificarea unui exercițiu după punctul de eșec pentru a ușura și a permite repetări suplimentare.

 

În acest caz, după ce ajungeți la eșec la nivelul torsului / bicepsului în poziția Zercher, renunțați la bara, schimbați cu gantere și terminați picioarele cu ajutorul fandarilor cu gantere. Acest lucru vă permite să obțineți toate avantajele utilizării unei poziții Zercher și să distrugeti picioarele în același set.

 

 

Cum să o faci

 

Efectuați 2 seturi de fandari Zercher în intervalul de repetari pe care-l preferi, dar lăsați 1-2 repetări în rezervor pentru fiecare set.

Puneti niste gantere care sunt 75% din sarcina totală utilizată pentru fandarile Zercher aproape de locul în care ați încheiat primele 2 seturi.

La al treilea și ultimul set,  duceti fandarile Zercher până la eșec, lasati bara, apucați ganterele și faceți fandari până când forma de executie cedeaza.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.