Flotari atletice

Defineste-te cu seturi de 4 repetari
July 1, 2019
Mănâncă mai mult, antrenează-te mai mult
July 3, 2019
Show all

 

Dezvoltati puterea exploziva și puterea reactivă cu această variație provocatoare de flotari.

Majoritatea sportivilor au nevoie de putere explozivă în partea superioară a corpului. În căutarea unei performanțe îmbunătățite, mulți sportivi din nefericire se rănesc deoarece aleg metode și exerciții cu risc ridicat.

În timp ce exercițiile precum flotarile plyometrice (flotari cu bataie din palme, flotari pe cutie etc.) pot fi minunate, ele pot fi, de asemenea, dăunătoare. Cu un trecut de accidentari la umăr, efectuarea de flotari plyometrice va cauza o mulțime de stres în faza de aterizare și de decelerare. Multe se adaugă acestui stres cand cutile sunt prea mari, crescând și mai mult stresul.

Dacă sunteți un atlet mai inteligent în ceea ce privește selecția dvs. asupra exerciților fizice, dar totuși doriți să vă măriți puterea explozivă, faceti flotari cu benzi.

Pentru a mări explozivitatea, trebuie să faceți exerciții in care intenția este de a fi la fel de puternic prin toată gama de mișcare. Metodele de antrenament balistice, cum ar fi aruncările cu mingile medicinale, sunt perfecte pentru acest lucru, dar în lumea flotarilor, flotarile cu benzi sunt secretul.

Există în principiu două moduri de a face acest exercițiu: fie cu o pauză în poziția de jos, fie în mod repetat, fără pauză. Primul va pregăti forța de pornire explozivă; acesta din urmă va îmbunătăți puterea reactivă.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.