Genuflexiuni cu pauza pentru o coloană vertebrală mai sănătoasă

Vitamina care stimuleaza Testosteronul si vindeca tendoanele
September 2, 2019
Flexii concentrate
September 4, 2019
Show all

 

Înțelegerea modului de a obține la maxim energia stocată din mușchi si de i-ai ajuta pe sportivi să lovească noi recorduri personale la genuflexiunia  lor. Însă dependența excesivă de a se folosi de reflex sau „saritura” din partea de jos a genuflexiunii poate provoca, de asemenea, o pierdere a sigurantei în partea de jos. Acest lucru poate duce la înclinarea pelvină posterioară sau la șoldurile rotite înapoi, ceea ce provoacă rotunjirea în partea inferioară a spatelui.

 

Când se întâmplă acest lucru, corpul tău merge prea departe, fundul se trage înapoi și vei ajunge cu o genuflexiunie incomoda.

 

Poți scăpa de asta o vreme, dar în cele din urmă spatele tău va fi accidentat. Nu știi despre ce vorbesc? Iată cum arată acest lucru:

 

Genuflexiuni cu bara

Genuflexiuni cu bara in fata

Pentru a vă salva spatele, faceți repetări întrerupte. Acest lucru vă va crește rezistența statică din partea de jos a genuflexiunii, deoarece nu veți mai putea genera un reflex de întindere pentru a reveni din partea de jos.

 

Genuflexiuni cu bara cu pauza

Genuflexiuni cu bara in fata cu pauza

Întreruperea îți va consolida abdomenul și șoldurile prin creșterea timpului sub tensiune (TUT) sub bară. Repetarile întrerupte vă ajută de asemenea să învățați o miscare mai bună cu bara si corpul dvs. va găsi în mod natural cel mai eficient mod de a menține bara peste centrul dvs. de greutate.

 

 

Găsirea adâncimii potrivite

 

Aflați unde ar trebui să faceti pauza, rugand pe cineva să va filmeze in timp ce efectuați repetari ușoare dintr-o vedere laterală. Intrați într-un ghemuț complet și urmăriți punctul în care șoldurile încep să se rotească înapoi și veți vedea o ușoară rotunjire a spatelui inferior. Încercați să întrerupeți chiar înainte să se întâmple acest lucru.

 

Sursa: https://www.t-nation.com/

Comments are closed.