Mâncați asta înainte de culcare si veti ramane definit

Luați curcumin în fiecare zi
October 3, 2019
De ce trebuie să faceti push press
October 8, 2019
Show all

 

Mâncatul înainte de culcare poate influenta metabolismul grăsimilor … dar nu dacă mănânci asta. Iată ce spune stiinta.

 

 

Este rau sa mananci noaptea?

 

Da și mm nu. Diavolul este în detalii sau, în acest caz, diavolul se află în machiajul macronutrientilor din gustările tale dinainte de pat.

 

Studii anterioare privind mâncatul noaptea arata o imagine urâtă. Mâncarea unei mese târzii de noapte sau o gustare mare înainte de culcare duce la creșterea la mai multă grăsime. Pe scurt, metabolismul grăsimilor este afectat.

 

Mâncatul mai mult înainte de culcare crește, de asemenea, nivelurile de insulină, glucoză care alimentează și trigliceride, ceea ce se adaugă la un profil metabolic negativ (1). Chiar dacă aceste gustări in timp ce te uiti la Netflix se încadrează în limitele calorice ale voastre pentru o zi, organismul nu pare să „manipuleze” și caloriile respective, ceea ce ar putea duce la întreruperea hormonilor dvs. care controlează apetitul.

 

Dar aceste studii au fost efectuate de obicei folosind „alimente obișnuite ale oamenilor”. Iar persoana obișnuită este dolofană și face alegeri alimentare rele. Deci, ce se întâmplă dacă schimbați gustările pline de carbohidrati sau grase pentru proteine ​​pure? O nouă cercetare publicată în The Journal of Nutrition aruncă ceva la lumină.

 

 

Studiul

 

Cercetătorii au adunat mai multe femei care se antrenează in sala de fitness pentru acest studiu. În primul grup experimental, femeile au consumat un shake proteic conținând cazeină (30 de grame de proteine) în timpul zilei. În a-l doilea grup au consumat același shake proteic cu 30 de minute înainte de culcare.

 

Cercetătorii au utilizat diferite metode pentru a măsura oxidarea grăsimilor peste noapte și metabolizarea țesutului adipos abdominal subcutanat (grăsimea din burtă).

 

 

Rezultatele

 

Shake-ul de proteine ​​nu a descompuns grăsimile și nu era de așteptat să crească grăsimea abdominală subcutanată (2).

 

Oamenii de știință au rezumat spunând: „În esență, puteți mânca proteine ​​înainte de culcare și nu deranjați metabolismul grăsimilor”.

 

Detalii importante

 

Shake-ul proteic de 30 de grame de proteine nu conținea o cantitate semnificativă de grăsimi sau carbohidrați. Așadar, dacă doriți să aveti rezultate pozitive, care nu afectează metabolismul, asigurați-vă că folosiți o pulbere proteică cu conținut scăzut de carbohidrati si care conține multa cazeină, cazeină micelară preferabilă.

Subiecții testati au fost femei care urmau un antrenament de forta, deși acest lucru ar trebui să se aplice și bărbaților. Dacă nu ridicați greutăți, este posibil ca aceste informații să nu se aplice.

 

 

Incearca asta

 

Sa bei un shake de proteine ​​în timp ce te uiți la televizor noaptea nu se simte prea mult ca o gustare. Iată cum puteți schimba asta:

 

Amestecați una sau două linguri de proteină într-o cantitate foarte mică de apă sau lapte de migdale neindulcit. Vrei să fie foarte gros și cremos, ca budinca sau iaurtul.

Înghețați parțial proteină. Aproximativ 15-30 de minute ar trebui să fie suficient.

Mâncați-o cu o lingură. Este al naibii de aproape de o budincă sau de o înghețată care se servește moale și se simte mult mai „gustos” și mai satisfăcător decât un shake de proteine.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.