Metoda 8-12-8

Construiți bicepsii cu bara goala
April 22, 2019
O modalitate mult mai bună de a face Burpees
April 24, 2019
Show all

 

 

Iată o modalitate nebun-simplă de a construi în mod constant dimensiune și putere. Fără magii, pur și simplu rezultate.

 

Am fost norocos în primii ani de când am luat niște principii de bază despre modul în care voi crește. Aceste principii au fost sculptate în creierul meu.

 

Alegeți o greutate și faceți repetări cu ea. Săptămâna viitoare, faceți mai multe repetări cu ea decât ați făcut anterior. Faceți acest lucru cu mișcări de bază. Fa asta cativa ani și veți deveni mai mare. Și asta am făcut. Simplu.

 

Metoda 8-12-8

 

Alege o greutate cu care poți face cu 8 repetări.

Săptămâna viitoare, încercați să faceți mai mult de 8 repetări cu ea.

Când puteți face 12 repetări cu ea, adăugați greutate până când vă întoarceți la 8 repetări.

Repetați până când sunteti mari și puternici.

Asta-i tot ce am făcut în 90 % din timpul primului meu deceniu sau mai mult de antrenament. Ar fi putut exista câteva schimbari mici, dar în cea mai mare parte asta a fost tot ce am făcut. Exercitile mele în acei ani au fost:

 

  • Genuflexiuni
  • Indreptari romanesti
  • Priza inversa tractiuni helcometru
  • Ramat cu bara T si cu bara normala
  • Impins gantere la inclinat
  • Impins cu bara
  • Presă deasupra capului cu gantere sau bara

 

Am aruncat în antrenamente si niste flexii biceps, triceps, dips, tractiuni apropiate, etc., dar am rămas cu o supraîncărcare progresivă a acestor mișcări.

 

Știam că dacă aș putea să merg de la ganterele de 40 de kilograme pentru opt repetări pe banca înclinată la ganterele de 50 kg pentru 12 repetări, aș deveni mai mare. Știam că dacă aș putea să merg de la 100 kg x 8 la ramat cu bara la 150 x 8, spatele meu ar fi mai mare.

 

Asta a fost. Un deceniu sau mai mult. În aceste zile, este greu sa gasesti un tip să adere la un program stabilit timp de două săptămâni.

 

Nici o magie, doar o creștere solidă

 

Dacă vrei să crești și vrei să crești cu adevărat, atunci trebuie să găsești câteva principii încercate și adevărate pentru creșterea musculară și să selectezi câteva mișcări la care intenționezi să cresti puterea si marimea pentru următorul deceniu. Nu există o rutină magică care să te transforme dintr-o dată într-o fiară.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.