Nu fa seturi simple

Faceți presa de tip sandwich pentru pectorali mari
May 17, 2019
Scopul presei pentru picioare
May 21, 2019
Show all

 

Doriți să vă declanșați sistemul nervos și să rămâneți puternici de la set la set? Încercați această metodă.

 

Sportivii implicati vorbesc mereu despre sistemul endocrin, despre sistemul muscular și despre sistemul cardiovascular, dar nu vorbesc deloc despre sistemul neurologic. Aceasta este o mare greșeală. Recuperarea neurologica este adesea ignorată.

 

Cum se antreneaza majoritatea sportivilor

 

99 din 100 de sportivi fac mai multe seturi dintr-un exercitiu particular in succesiune sau seturi drepte. De exemplu, vor face un set de impins la banca, urmat de un alt set de impins la banca, urmat de un alt set de impins la banca. Între seturi, se vor “recupera” în timp ce curățau lista de muzica de pe telefon.

 

Cercetarea ne spune că ar avea o recuperare mult mai bună, realizând un set pentru o parte antagonistă a corpului între seturi.

 

 

O cale mai bună: antrenamentul antagonist

 

Funcționează astfel: Faceți un set de impins cu gantere, faceți un set de ramat pentru spate, apoi reveniți la următorul set de impins cu gantere. (Apoi mențineți alternanța pentru numărul dorit de seturi.) Veți experimenta mai puțin o scădere a puterii de la set la set în comparație cu seturi drepte.

 

Nimeni nu este sigur de ce, dar cu siguranță are de-a face cu sistemul neurologic. De aceea, am început să folosesc denumirile “A1” și “A2” pentru antrenamentele mele, o metodă care a fost adoptată aproape în ansamblu de către antrenori. Din păcate, antrenorii care o folosesc nu înțeleg de ce o folosesc sau, dacă o înțeleg, rareori le explică sportivilor.

 

Alte exemple de grupari antagoniste sunt:

 

  1. Flexii biceps și extensii triceps
  2. Extensii picioare și flexii femural
  3. Impins deasupra capului și tractiuni

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.