O modalitate mult mai bună de a face Burpees

Metoda 8-12-8
April 23, 2019
Schimbati ramatul cu bara
April 25, 2019
Show all

 

Burpees nu sunt rele, dar CUM le fac majoritatea oamenilor sunt rele . Încercați, în schimb, gorila burpees.

 

De ce nu sunt rele

 

Cercetarea arata ca burpees este de fapt destul de bun. Din păcate, discuțiile despre ele sunt adesea pline de păreri puternice bazate pe gândirea nedorită și de obicei ignoră știința. Dar un studiu publicat în anul 2014 în Jurnalul de Cercetare în Forță și Condiție fizica a efectuat o comparație a răspunsurilor la intervalul de sprint la ciclism versus burpees, iar rezultatele au fost interesante.

 

Studiul a fost realizat pe membrii Armatei SUA, care au avut cel puțin un an de planificare prealabilă, supravegheată, de cel puțin 3 zile pe săptămână. Grupul de ciclism a dat tot ce a avut mai bun împotriva unei rezistențe timp de 30 de secunde. Timpul perioadei de recuperare activă a fost de 4 minute după fiecare sprint, aceștia au pedalat împotriva la nicio rezistența.

 

Grupul burpee a efectuat cât mai multe brupee posibil pentru 30 de secunde, urmate de 4 minute de recuperare activă care implică alergarea pe loc intr-un ritm ales de tine. Ambele grupuri au repetat acest ciclu de 3 ori pentru un total de 4 seturi.

 

Rezultatele acestui studiu sugerează că “tulpina cardiovasculară provocată de o singură sesiune de burpees cu volum mic și cu intensitate mare poate fi suficientă pentru a conferi adaptări cardiorespiratorii și metabolice echivalente cu cele raportate în studiile folosind ciclismul cu interval sprint”. (1)

 

O altă constatare importantă: percepțiile participanților privind efortul au fost semnificativ diferite. Deși rapoartele variază de la “greu” la “foarte greu”, iar efortul perceput al ambelor exerciții a fost “viguros”, subiecții au crezut că burpees-ul era mai ușor.

 

Cercetătorii spun că acest lucru se poate datora faptului că ciclismul cu intervale de sprint implică în primul rând mușchii flexori și extensori ai picioarelor, în schimb ce o cantitate mai mare de musculatură din întregul corp este activă în timpul burpees-ului.

 

Cercetătorii consideră că aceste descoperiri ar trebui să fie de interes pentru profesioniștii din domeniul conditiei fizice și al fortei, care doresc să ofere clienților o alternativă viguroasă de antrenament aerobic și anaerob pentru alergare, ciclism sau înotul. Spre deosebire de ciclism care necesită un echipament specializat sau alergarea care necesită un loc de alergat sau o banda de alergare, burpees-ul este accesibil tuturor și se poate face oriunde.

 

Această cercetare demonstrează că burpees-ul poate fi o opțiune mai tolerabilă de conditie fizica (care poate crește capacitatea exercițiilor) bazată pe percepția oboselii.

 

Eu recomand Gorilla Burpees:

 

 

Începeți cu picioarele puțin mai îndepărtate decât lățimea umărului. Acest lucru este diferit de modul standard, cu picioarele mai aproape împreună. Apoi, coborâți și ridicați trunchiul, în principal, îndoind și extinzându-vă din genunchii și șoldurile, ceea ce pune mai mult accent pe corpul inferior.

 

Burpees sunt frecvent efectuate prin îndoire facand in cea mai mare parte a exerctiului folosind partea inferioară a spatelui și plasarea mâinilor pe podea în fața picioarelor, implicând mai puțin contribuția din partea inferioară a corpului și plasând mai multă stres pe partea inferioară a spatelui.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.