O nouă modalitate de a face ramatul din sezut

Cum să construiesti cvadricepsul doar cu greutatea corporală
June 12, 2019
Înlocuiți ramatul vertical
June 14, 2019
Show all

Faceți această ajustare simplă pentru a viza într-adevăr dorsalul în loc de partea superioară a spatelui. Vei primi o pompare uriasa!

Pur și simplu adăugarea unei aplecari înainte în timpul ramatului din sezut este o modalitate foarte bună de a viza dorsalul, mai degrabă decât muschii din partea superioara a spatelui.

Motivul? Fizică. Înclinarea torsului în față creează o poziție inversa de tractiuni la helcometru, numai cu o formă mai strictă.

Înclinarea spre spate pentru o tractiunie la helcometru – așa cum se face în mod normal – poate provoca o mulțime de supraextensii lombare și toracice, care, dincolo de un anumit punct, nu face prea mult pentru a activa spatele.

De aceea, această modificare a ramatului din șezut va lovi mult mai mult, folosind mult mai puțină greutate pentru a ajunge acolo. Din moment ce vă înclinați IN fata și nu ÎNAPOI, nu aveți niciun loc să extindeți trunchiul și va puteți concentra mai mult asupra pomparii.

Obțineți o întindere bună după fiecare rep pentru a optimiza raportul lungime-tensiune. Urmarirea volumului este modul de a merge – seturi de cel puțin 10-12 repetări este cheia.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.