Poti stimula productia de testosteron prin dieta?

Fa acest superset doar cu greutatea corporală pentru brate mari
July 11, 2019
Exercițiu pentru muschii glutei
July 15, 2019
Show all

 

Este un subiect dificil. Iată ce trebuie să faceți și, mai important, ce să nu faceți.

 

 

Dieta care stimuleaza productia de testosteron?

 

Există o modalitate de a stimula testosteronul sau, cel puțin, de a-l optimiza, numai prin dietă? În primul rând, gândiți-vă la testosteron ca un barometru de sex și reproducere.Răspunde parțial la factorii de mediu.

 

Când vine vorba de dietă, întrebarea este: Există destule alimente pentru a stimula nevoile metabolice? Nici prea puțin dar nici prea mult? Dacă da, atunci aduceți T!

 

Deci, primul lucru pe care trebuie sa-l tineti minte este, nu folositi9 prea mult timp prea putin din oricare macronutrient (proteine, carbohidrati si grasimi). Asta poate fi un criminal de T. Al doilea lucru este să echilibrăm antrenamentul cu recuperarea.

 

Dar acest subiect este unul nuanțat și nu vreau să critic prea mult o dieta. Am văzut că indivizii cu o greutate mică tinand dieta keto măsurand modificări pozitive ale cresterii nivelurilor de T. Am văzut că aceeași dietă provoacă probleme în libidou, câștigurile musculare și erecții. Discrepanța este explicată de la individ la individ.

 

Dacă trebuia să dau o regulă generală (care este de obicei periculoasă și proastă), aș spune …

 

  • Nu mergeți sub 20% grăsimi.
  • Nu mergeți sub 30% carbohidrați.
  • Păstrați proteina peste 20%.

 

Un raport 40-30-30 (carbohidrați-proteine-grăsimi) dacă încercați să câștigați mușchi sau să concurați într-un sport este minunat. Un raport de macronutrienți 30-40-30 dacă doriți să pierdeți grăsimea este bun pentru majoritatea sportivilor.

 

Oh, și unele studii sugerează că dacă aveți un conținut scăzut de magneziu, zinc sau vitamina D, puteți obține o creștere T de la suplimente. ZMA împreună cu o expunere adecvată la soare și o doză zilnică de vitamina D de 2000-5000 UI (luați cu masa principala) poate fi un lucru bun.

 

Deci, să repet …

 

  1. Stai departe de extreme atat greutate mica cat si greutate mare.
  2. Stați departe de dezechilibrele extreme de macronutrienți și de calorii.
  3. Antrenati-va suficient, dar nu prea mult.

 

Dacă T este optimizat, ar trebui să-l simțiți. Creierul tău va fi concentrat și productiv. Performanța la antrenamentul dvs. și recuperarea vor fi la zi. Veți fi ușor și vă veți simți bine. Și penisul tău va fi receptiv, reîncărcat și rezistent.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.