PRO SI CONTRA SARE CAT DE MULT ESTE PREA MULT

Victor Diaconescu Personal Trainer
5 IDEI DE MIC DE JUN PENTRU MASA MUSCULARA
March 28, 2017
Victor Diaconescu Personal Trainer
30 DE MINUTE – FULL BODY WORKOUT
March 29, 2017
Show all
Victor Diaconescu Personal Trainer

Victor Diaconescu Personal Trainer

 

 

               În industria de fitness, este un lucru obisnuit sa se recomande o dietă săracă în sare pentru a  va ajuta sa aratati mai bine: dar este acest lucru adevărat?

               Știm cu toții că sarea în exces nu este buna pentru sănătate, dar știați că este, de asemenea, dăunător sa  eliminati complet sarea din dieta ta? Organismul suferă atunci când se elimina complet alimente, în special minerale, fără un motiv real și important.

               Sarea, dar cu moderație este foarte importanta pentru dieta ta, deoarece ajută la echilibrul electroliților, și ajută, de asemenea la contracțiile musculare adecvate și retenția apei necesare. Ea are, de asemenea, substanțe nutritive, care sunt vitale pentru stomac si starea generala de sanatate.

 

The Pros and Cons of Salt - How Much is Too Much?

Tipuri de sare

Sare rafinata: Această sare este clorura de sodiu, dar cel mai important lucru este că această sare are iod și acest iod este esențial pentru metabolism, sanatatea tiroidei si starea generala de sanatate. In afara de iodul găsit în sarea rafinata,  acest tip de sare este opțiunea cea mai puțin sănătoasă.

Sare de mare: Este aproape de clorura de sodiu, dar are alte minerale, cum ar fi potasiu si fier. Această opțiune sună sănătos, dar trebuie să fiti preocupati de un conținut de metale grele. Amintiți-vă că, din păcate, oceanele sunt foarte contaminate.

Sarea de Himalaya: Această sare este recoltata din Pakistan și are o culoare roz. Conține minerale precum magneziu și calciu.

Sarea celtica : Această sare are mai putin sodiu fata de sarea rafinată regulată.

 

The Pros and Cons of Salt - How Much is Too Much?

Beneficii

Electroliți: Exercitiile, daca traiti in tarile calde si faceti activități regulate sunt factori ce pot crea un dezechilibru de electroliți. Deci, este important să va hidratati și să consumati minerale, cum ar fi sodiu sau potasiu. Când consumam apă și o cantitate adecvată de sare in dieta noastra, rinichii noștri sunt capabili să mențină cantitatea corespunzătoare de electroliți în fluxul sanguin nostru, iar acest lucru vă ajută să păstrați o tensiune arterială sănătoasă.

Previne crampele: Sarea are un rol important în contracțiile musculare, sarea ajută, de asemenea, pentru a mentine calciu, sodiu și alte minerale în fluxul sanguin. Sarea, de asemenea, ajuta  glandele suprarenale sa funcționeze corect.

Digestie sănătoasă: Sare stimuleaza glandele salivare in gura pentru a face o enzima numita amilaza salivara, ceea ce este importanta pentru digestie. Sarea creează, de asemenea, acid clorhidric, care este necesar pentru o buna digestie.

 

The Pros and Cons of Salt - How Much is Too Much?

Lipsa de sare

               Lipsa de sodiu poate duce la deshidratare, iar atunci când corpul nostru pierde fluide poate avea un impact enorm în sănătatea noastră, inclusiv dureri de cap, lipsa de concentrare, de performanță redusă, convulsii și în cele mai rele cazuri chiar moartea.

               Deficitul de sodiu poate reduce, de asemenea periculos tensiunea arteriala. Hiponatremie (sodiu din sânge) este comună la triatletii și persoanele care nu se hidrateaza corespunzător. Oamenii care fac două sau mai multe ore de exerciții cardio trebuie să fie foarte atenti cu hidratarea și echilibrul  electrolitilor.

 

The Pros and Cons of Salt - How Much is Too Much?

Nevoia de sodiu

               O persoana normala sanatoasa are nevoie doar de 500 mg de sodiu și se recomanda nu mai mult de 2400 mg de sodiu / zi. 2,400-3,000 mg / zi, este doza maximă recomandată pentru o persoană sănătoasă.

 

Excesul de sare din dieta poate provoca

Hipertensiune: Pentru a reduce posibilitatea de hipertensiune arterială, creșteti consumul de calciu, magneziu și potasiu

Poate aparea retențiea mare de apa in organism

 

Echilibrul este răspunsul pentru sănătatea noastră!

Comments are closed.