Program de antrenament full body

Vedeți ce se întâmplă când faceți exerciții timp de 40 minute în fiecare zi
Beneficiile antrenamentului de înaltă intensitate pentru
June 15, 2018
Cum sa construiesti muschi fara sa adaugi grasime!
June 19, 2018
Show all
Program de antrenament pentru tot corpul

Program de antrenament pentru tot corpul

 

 

În epoca modernă a culturismului, plină de cercetări științifice, de suplimente de ultimă generație, de tot felul de aparate de izolare și de mii de rutine de antrenament, se pare că pilonii culturismului al școlii vechi au fost total uitați. Dacă ar fi trebuit să vă întoarceți în trecut cu 60-70 de ani și să intrați într-o sală de fitness, ați fi văzut un loc complet diferit de sălile moderne din ziua de azi.

 

N-ați găsi pe nimeni sa urmareasca așa-numitele rutine divizate, niciun amator nebun, care să găsească un fel de supliment pre-antrenament și apoi să facă repetari la nesfârșit pe aparate, ascultând același mix muzical motivational pe telefon și sa arate luni sau ani la fel. În schimb, oamenii care au mers acolo au urmat niște principii simple și de bază ale idolilor lor din epoca de aur. Motivul este simplu – aceste principii funcționează.

 

În epoca anterioară utilizarea pe scară largă a steroizilor, a antrenamentului cu volum mare și a principiilor “Weider”, culturistii profesioniști cum ar fi Peary Rader, Reg Park și Steve Reeves și-au construit corpul făcând antrenamente full body și trăind cât mai mult posibil pe un număr mic de exerciții compuse de bază la fiecare sesiune de antrenament.

 

In acele zile, obiectivul principal al culturistilor a fost construirea unui corp atat sanatos cat si atletic si functional in acelasi timp, in loc sa obtina o pompare imensa, facand 4 serii × 12 repetari pe aparatul de fluturari. Principalul lor principiu a fost, așa cum a spus și Reg Park: “Dacă doriți să fiți mai mari, trebuie să deveniți mai puternici”.

 

Printre acești culturisti incredibil de puternici ai culturismului, a fost un om numit John Grimek, care până în prezent este laudat ca fiind o adevărată icoană a culturismului, care a pionierat multe dintre ceea ce se considerăm astăzi drept principii de culturism.

 

John Grimek, care nu a pierdut niciodată un concurs de culturism în întreaga carieră, a fost cel mai mare nume de culturism în anii ’30 și ’40, câștigând de două ori prestigiosul AAU Dl. America. El a fost considerat unul dintre Culturistii Medii care au trait vreodata de legendarul Steve Reeves.

 

Pe lângă faptul că avea un fizic spectaculos muscular și plăcut din punct de vedere estetic, John a fost, la fel ca toți marii culturistii epocii de Aur, de asemenea incredibil de puternic și fizicul său a corespuns acestui lucru. În 1936, Grimek a concurat pentru SUA în Jocurile Olimpice de la Berlin și la un moment dat în cariera sa, a deținut recordul american și mondial pentru presă (deasupra capului). În acest articol, vom examina mai îndeaproape unul dintre programele sale favorabile de construire a masei musculare, care se bazează pe principiile sale principale de a câștiga forța și de a construi masa musculară.

 

 

Programul de antrenament integral al lui John Grimek

 

 

Programul de antrenament full body prezentat mai jos a fost publicat de Grimek după pensionarea sa de la culturismul competitiv și se bazează pe un număr limitat de exerciții compuse, dar are și o serie de exerciții de izolare. Acest program utilizează, de asemenea, protocolul de antrenament de acum 3 x 10 repetari:

 

 

Luni

 

Impins de la piept la banca: 3 seturi x 10 repetări

 

Tractiuni cu priza apropiata / Tractiuni helcometru: 3 seturi x 10 repetări

 

Impins deasupra capului: 3 seturi x 10 repetări

 

Flexii gantere biceps: 3 seturi x 10 repetări

 

Genufelxiuni: 3 seturi x 10 repetări

 

Ridicari pe varfuri gambe: 3 seturi x 10 repetări

 

 

 

Miercuri

 

Impins de la piept cu bara la inclinat: 3 seturi x 10 repetări

 

Ramat bara / Ramat gantere: 3 seturi x 10 repetări

 

Ridicari din umeri trapez: 3 seturi x 10 repetari

 

Flexii biceps scott cu o singura mana: 3 seturi x 10 repetări

 

Flexii femural: 3 seturi x 10 repetări

 

Abdomen: 1 set x 50 repetări

 

 

Vineri

 

Tractiuni / Tractiuni helcometru: 3 seturi x 10 repetări

 

Impins deasupra capului umeri: 3 seturi x 10 repetări

 

Flexii biceps la banca inclinata cu gantere: 3 seturi x 10 repetari

 

Genuflexiuni cu bara in față: 3 seturi x 10 repetări

 

Indpretari: 3 seturi x 10 repetări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *