Schimbați-vă atitudinea fata de articulațiile dureroase

Sa faci doar indreptari nu este suficient
July 8, 2019
Alegeți greutatea potrivită
July 10, 2019
Show all

Credeti ca articulațiile dureroase sunt un motiv bun pentru a sarii un alt antrenament? Screw that.

Da-le incolo de articulații dureroase
Dacă aveți peste 40 de ani, nu este o scuză să renunțați. Toți cei care au făcut sport serios de cel puțin 10 ani se trezesc dimineața simțindu-se că ai petrecut în ziua precedentă încercând să ridici un munte.

Treci peste. Sigur, poți să faci stretching, Yoga unde te tratează ca un porc sau orice exerciții de reabilitare se potrivesc situației, dar, în cea mai mare parte, întotdeauna te vei răni.

 

Planul impartit in două părți pentru revenire

1. Pur și simplu înțelegeți.

Faceți exerciții care nu dăunează articulației particulare; utilizați prinderile sau pozițiile piciorului care vă permit să vă antrenați fără durere; efectuați un exercitiu cu o gama redusă de mișcare sau coborati greutățile cu un ritm mai lent. O coborâre bună de 4 secunde ar trebui să ia tensiunea de pe orice tendon angrenat. Si deasemenea…

 

2. Luati-vă la revedere exercitilor cu seturi sub 5 repetări.

Aceasta este dezamagirea voastră mare. Ar trebui să uitați să faceți seturi pentru mai puțin de 5 repetări. Nu este nevoie să folosiți greutăți atât de mari, iar riscul de a suferi o accidentare este destul de mare, cum ar fi ruperea tendoanelor sau ligamentelor care nu sunt la fel de puternice cum erau inainte.

Fără grijă, totuși. Puteți rămâne destul de puternic, dedicându-vă o anumită perioadă setărilor de la 6 la 8 repetari.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.