Sunt shake-urile de proteine ​​rele pentru tine?

Cea mai grea cale de a face flexii cu bara Z
June 21, 2019
Atinge ambele capete ale bicepsului cu acest exercitiu
June 25, 2019
Show all

 

Mass media spune sa lasam shake-urile de proteine deoparte. Iată adevărul.

 

A aparut la știri, pe telefon, raportul despre modul în care “consumul  shake-uri proteice” ar putea să vă amenințe sănătatea și să vă reducă durata vieții.

 

Acest tip de știri vă atrage atenția, mai ales dacă ați petrecut o bună parte din viața dvs. band un shake de proteine.

 

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Fredonia au recrutat 12 culturisti. Sase au fost desemnati ca grup de control, iar celelalte 6 au fost alimentate cu 45 de litri shake-uri proteice, fortandu-i sa explodeze.

 

Nu Nu NU. Nu a fost adevăratul studiu. Am inventat asta. Dar adevăratul studiu, sau cel puțin modul în care studiul real a fost interpretat de presa de aici, este la fel de ridicol.

 

 

Ce prostii au făcut

 

Nu mă deranjez să intru în detaliile minuțioase ale studiului care a fost atît de greșite. Ceea ce trebuie să știți, însă, este că oamenii de știință australieni au dat la mai multe grupe de șoareci o dietă din care 18% a fost proteină din cazeină.

 

Un grup de șoareci, cu toate acestea, a avut aproximativ o treime din toată proteina lor înlocuită cu aminoacizi cu catenă liberă cu catenă ramificată (BCAA). Acest grup a început să mănânce mai mult decât celelalte grupuri, au devenit mai gras și apoi a murit mai devreme decât celelalte grupuri.

 

Ceea ce sa întâmplat probabil este faptul că cantitatea mare de BCAA din dieta lor a determinat o scădere a producției de serotonină, sporindu-și astfel apetitul și determinându-i să mănânce.

 

Asta e. Probabil vă întrebați cum naiba cineva ar putea face saltul deductiv de la șoareci care au supradozat cu BCAAs la oameni care mor de la shake-uri de proteine. Răspunsul se găsește în comunicatul de presă al Universității din Sydney, unde au avut loc cercetările. Aceasta a făcut observația că “BCAA sunt incluse în tot felul de suplimente pentru sportivi”, inclusiv băuturi proteice.

 

Am inteles? Deoarece unele băuturi proteice conțin BCAA-uri suplimentare, atunci băuturile proteice, în general, pot dăuna sănătății atletului. Nu contează că studiul în sine nu a spus nimic despre suplimentele de proteine. Nu contează că niciun om nu va înlocui aproximativ o treime din consumul zilnic de proteine ​​întregi cu BCAA.

 

În plus, nu există nimic inerent periculos în ceea ce privește BCAA. Șoarecii au fost hrăniți doar cu o cantitate proastă și i-a făcut să mânce.

 

 

Ce înseamnă asta pentru tine

 

Ce înseamnă asta pentru tine? Absolut nimic. Ignora. Ignorați toate articolele despre ele care continuă să apară în știrile despre sănătate.

 

Adevărul este că un shake de proteine ​​bun, obținut dintr-o pulbere de proteine ​​de înaltă calitate și care nu este fabricat în fabricile din China din ingrediente despre care nu doriți să știți, folosit ca supliment în scopul înlocuiri unei mese, pot face lucruri minunate pentru organism, cum ar fi:

 

  • Crește masa musculara corporală slabă
  • Crește nivelurile hormonului de creștere
  • Crește concentrațiile serice de testosteron
  • Reduceți procentele de grăsime corporală
  • Mareste sensibilitatea la insulina

 

Îmbunătățiți raporturile de colesterol (niveluri mai ridicate ale HDL).

În ceea ce privește producătorii care adaugă BCAA la pulberile de proteine ​​de uz general, este deseori inutil, cu excepția situațiilor intra-antrenament, dar cu siguranță nu vă va scurta durata de viață.

 

De asemenea, BCAA pot fi extrem de eficiente în construirea musculaturii, atâta timp cât nu înlocuiți o bună parte cu ele din întregul dumneavoastră consum de proteine!

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.