Vitamina care stimuleaza Testosteronul si vindeca tendoanele

Flotari pentru pieptul superior
August 30, 2019
Genuflexiuni cu pauza pentru o coloană vertebrală mai sănătoasă
September 3, 2019
Show all

 

Vindecați tendoanele mai rapid și cresteti testosteronul

 

Aproape nimeni nu vorbește despre vitamina B5, de asemenea acidul pantotenic. Asta probabil pentru că deficiențele sunt rare. Chiar și numele său, luat din pantotenul grecesc, înseamnă „din toate punctele”, ceea ce sugerează că puteți găsi vitamina în aproape orice aliment natural pe care l-ați putea mânca.

 

Cu toate acestea, dacă te antrenezi mult în timpul unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați sau ai deficiență în unele vitamine B (care joacă un rol în metabolismul vitaminei B5), ai putea fi cu ușurință in deficientă de acid pantotenic.

 

Deficiențele acestui nutrient vital se pot traduce în neliniște, probleme cu somnul, acel sentiment de „ace ” și crampe la stomac. De asemenea, ar putea duce la deficiență de testosteron, deoarece testicolele, artizanii biochimici necesită aceasta vitamina pentru a ajuta la convertirea colesterolului în testosteron.

 

Așadar, da, suntem de acord că o deficiență de vitamina B5 este o idee proastă și că trebuie remediată, cel puțin de dragul testiculelor tale. Cu toate acestea, există dovezi că leziunile de la nivelul pielii sau ale tendoanelor ar putea fi făcute pentru a se vindeca mai rapid, luând doze relativ mari din acest nutrient.

 

B5 și testosteronul

 

Cercetări relativ recente ale oamenilor de știință japonezi au dezvăluit că daca faci exerciții fizice mult timp, în combinație cu o dietă bogată în grăsimi (care este adesea însoțită cu conținut scăzut de carbohidrați, cel puțin la elevii conștienți), împiedică serios nivelul vitaminei B5.

 

Cercetătorii au remarcat că această scădere a nivelurilor de B5 a dus la sau a fost cel puțin asociată cu o scădere notabilă a nivelului de testosteron. Ca atare, este o simplă dispunere deductivă pentru a presupune că nivelurile adecvate de vitamina B5 sunt necesare pentru a avea un nivel normal de testosteron.

 

 

Vitamina B5 și accidentarile

 

Nu este neobișnuit să găsești studii mai vechi care aparent dezvăluie indicii valoroase pentru performanțe sporite, indicii care au fost cumva ignorate și înghițite de timp. Acesta pare să fie cazul unor cercetători francezi care au descoperit în anii 80 că doze suprafiziologice (dar nu extreme) de vitamina B5 au avut ca rezultat pielea deteriorată și vindecarea mult mai rapida a tendoanelor.

 

Desigur, acest lucru ar putea fi un element important pentru zecile de mii de sportivi care își lezeaza tendoanele în fiecare an. Pentru a-și testa premisa, cercetătorii au împărțit iepurii în trei grupuri:

 

  • Un grup la care a dat mâncare standard
  • Un grup la care a dat alimente cu niveluri reduse de B5
  • Un grup la care a dat mâncare plus suplimente B5

Dupa operat pe iepurași, facandu-le incizii in piele și țesutul abdominal. În zilele, săptămânile și lunile care au urmat, grupul mancare-plus-B5 a arătat o vindecare semnificativ mai rapidă și îmbunătățită. De fapt, până în ziua 10, țesutul cicatricial al grupului B5 a fost mai puternic decât cel al celorlalte grupuri, în timp ce vindecarea tendoanelor a fost și mai impresionantă.

 

Din păcate, cercetătorii nu au putut găsi un motiv biochimic pentru care se întâmpla acest lucru.

 

Concluzie

 

Dacă mâncați o dietă „normală” cu procente apreciabile de grăsimi și carbohidrați, probabil că nu aveți nevoie de suplimente de vitamina B5. Cu toate acestea, vegetarienii ar putea să se gândească la suplimentare, deoarece nu primesc colesterol în dietele lor.

Dacă vă antrenati din greu, în timp ce vă limitați carbohidrații (și probabil că ii înlocuiți cu cantități mai mari de grăsimi), ar trebui să luați în considerare să luați un supliment de vit B5. Un comprimat zilnic sau capsulă de 500 mg. (oral) ar trebui să fie suficient și ușor să mențină testosteronul suficient de ridicat.

Dacă ați suferit o leziune la un tendon la sală sau vă recuperați de la o intervenție chirurgicală în care pielea a fost deteriorată, luați în considerare să luați 1 gram zilnic (oral) de vitamina B5 pentru a grăbi vindecarea.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.