17 METODE DE A CONSTRUI MASA MUSCULARA DE CALITATE

GREUTATE SI REPETARI
December 14, 2021
Streseaza-ti muschii la maxim si redu riscul accidentărilor
January 3, 2022
Show all

17 METODE DE A CONSTRUI MASA MUSCULARA DE CALITATE

 1. Daca ridici aceasi greutate ca anul trecut, corpul va ramane adormit. Incearca sa schimbi seturile, repetarile, exercitiile, perioadele de odihna in mod regulat.
 2. Cele mai productive exercitii pentru dezvoltarea masei musculare sunt cele compuse, care implica mai multe articulatii ca de exemplu impinsul de la banca, genuflexiuni, indreptari, tractiuni, fandari.
 3. Genuflexiunile sunt regale pentru barbati iar fandarile reginele pentru femei. Oameni buni daca vreti un fizic puternic, rapid faceti genuflexiuni. Fetelor daca vreti sa slabiti rapid, faceti o gramada de fandari. Ambele exercitii lucreaza trenul inferior complet: soldul, fundul, coapsele. Sa nu te gandesti sa eviti aceste exercitii.
 4. Daca faceti fandari sau genuflexiuni asigurati-va ca genunchiul nu depaseste varful piciorului. Daca treceti de varful piciorului veti pune foarte mult stres pe articulatia genunchiului.
 5. Executa exercitiul controlat si cu o forma cat corecta. Nu te balansa sau smuci greutatea.
 6. Incearca sa o iei treptat “baby’s steps”. Sa nu incerci sa te antrenezi ca o persoana avansata cand nu ai experienta deloc. Admir entuziasmul unor persoana care isi fac imediat obiective pentru a se antrena ca un avansat. Incepe asa prima saptamana faci un set, a doua saptamana 2 seturi, a treia sapatmana 3 seturi.
 7. Daca ai foarte multa grasime de ars incearca sa faci seturi de 15-25 repetari. Daca incerci sa construiesti masa musculara incearca sa faci intre 6-15 repetari.
 8. Incalzeste-te daca e necesar. Incearca sa pui sangele in miscare, pentru a preveni eventualele accidentari. 5-10 min sunt sufficient.
 9. Ar trebui sa te simti obosit dupa ce termini antrenamentul, dar o oboseala placuta. Cu sentimental ca ai dus antrenamentul la final.
 10. Pentru a-ti dezvolta masa musculara incearca sa-ti provoci muschii. Sa cresti greutatea la fiecare exercitiu sa nu-I lasi sa se adapteze.
 11. Rabdare.
 12. Ai putea sa iti notezi intr-un jurnal antrenamentul. Cum a decurs, cum te-ai simtit dupa, seturile, repetarile, pauzele de odhina. Facand asta vei putea adjusta mai usor greutatile.
 13. Incearca sa iti gasesti un partener de antrenament. Unul care are aceleasi obiective ca si tine. Este greu pana gasesti persoana potrivita dar daca gasesti amandoi va veti atinge obiectivele mult mai usor decat daca a-ti fi facuta singuri. 
 14. Concentreaza-te pe obiectivul pe care-l ai cand ajungi la sala. Te schimbi, iti faci antrenamentul si dupa stai pe telefon. Fara distractii.
 15. Redu activitaile care iti consuma energie in afara de antrenament daca acele activitati nu te ajuta cu ceva. Doar daca este vorba de a petrece timpul cu familia, timp pentru tine sau sa faci mai multi bani. Fii egoist, nu incerca sa salvezi planeta ca nu e cazul.
 16. Seteaza-ti obiective inalte. Sa pierzi 1 kg pe luna este cam usor. Incearca sa pierzi 4 kg. Chiar daca nu pierzi 4 kg, vei pierde maim ult de 1 kg.
 17. Crede si vei reusi. Este legea succesului. 

Comments are closed.