Ultimul ghid pentru suplimentele de proteine- Sfaturi sanatoase

5 cele mai bune antrenamente cardio pentru a pierde in greutate
October 13, 2017
5 greșeli pe care le fac incepătorii la impinsul de la piept cu bara
5 greșeli pe care le fac incepătorii la impinsul de la piept cu bara
October 13, 2017
Show all
Ultimul ghid pentru suplimentele de proteine

Ultimul ghid pentru suplimentele de proteine

Ritmul rapid din ziua de azi de a trăi nu ne permite suficient timp pentru a consumat necesarul zilnic de proteine ​​pentru a vă menține forma și masa musculară. Într-o grabă pentru a obține o masă, oamenii se întorc adesea la alimente nesănătoase, care este plină de zaharuri și grăsimi. Acesta este momentul când suplimentele de proteine ​​pot servi ca “fast-food” s-au ca un înlocuitor de masă.

Mâncărurile de proteine ​​pot fi preparate cu ușurință (cu batoane de proteine ​​chiar și faza de preparare poate fi evitată) și majoritatea acestor formule disponibile astăzi au un gust minunat. Cu toate acestea, există diferite categorii de suplimente, fiecare având setul propriu de reguli de utilizare. Din acest motiv, vom elabora sursele de proteine ​​din aceste suplimente.

SURSE DE PROTEINE

 

Există multe surse de proteine ​​care pot fi utilizate sau batoane de proteine. Calitatea proteinei este măsurată în funcție de valoarea sa biologică (BV – unitatea de măsură utilizată pentru calcularea cantității de proteine ​​pe care organismul o poate absorbi și utiliza, pe baza reținerii azotului.) Suplimentele de proteine ​​cu BV mai mare permit organismului să absoarbă și să rețină cu ușurință azot.

Ulterior, proteinele cu cel mai mare BV sunt cele mai benefice pentru dezvoltarea mușchilor. Proteina din zer care are cea mai mare valoare biologică. Proteina din ou se situează pe locul doi cu BV de 100, urmată de proteinele din lapte cu 91 de proteine ​ dupa carne de vită cu 80 de proteine ​​si soia cu 74. Proteinele din fasole au cea mai scăzută valoare biologică de 49. Vom aborda fiecare sursă de proteine ​​în mod individual.

 

 

 1. PROTEINA WHEY

 

O serie de studii au arătat că zerul este o sursă excelentă de proteine. Acesta este motivul pentru care:

Proteina din zer ajuta la imbunatatirea rezultatelor sportive, prin ameliorarea stresului si reducerea eliberarii cortizolului. Cortizolul este cunoscut ca “hormonul de stres”, care descompune țesutul muscular. Constant cortizol este un precursor pentru multe probleme de sănătate).

Proteina din zer protejeaza sistemul imunitar prin cresterea nivelului de glutathione, un antioxidant solubil in apa.

Aceasta servește la reducerea tensiunii arteriale

Zerul ajută la tratarea HIV

Ajută la ameliorarea senzației de oboseală a antrenamentului (care este, de asemenea, legată de nivelurile scăzute de glutation sau GSH).

 

INFORMATII SUPLIMENTARE:

 

Proteina din zer este ușor de digerat și are un profil de aminoacizi mai bun decât albusurile de ou. Cu alte cuvinte, proteinele din zer au cea mai mare valoare biologică. Proteina din zer nu este o substanță pe bază de steroizi, așa cum se crede unii oameni. Conform ultimelor studii, este un supliment alimentar important, evident din motivele enumerate.

De asemenea, este important să știți că nu toate proteinele din zer sunt produse în același mod. Proteina din zer, așa cum a fost descrisă mai sus, trebuie să fie microfiltraizată. În caz contrar, va fi doar un produs rezidual de pasteurizare a laptelui. Microfiltrizarea trebuie efectuată la temperaturi scăzute, pentru a evita producerea unei concentrații ridicate de proteine ​​nedenaturate, cu o concentrație minimă de grăsimi, lactoză și colesterol.

 

WHEY ISOLATES ȘI CONCENTRAȚII

 

 

Există izolate și concentrate din zer. Proteina de pește este creată prin filtrarea porțiunii lichide din lapte. Masa rămasă în urmă este concentratul de zer. Procentul de proteine ​​din concentratul de zer poate varia în intervalul de la 30 la 80%. Respectiv, concentratul din zer conține, de asemenea, procente diferite de grăsimi și carbohidrați sub formă de lactoză.

Izolatul din zer este un concentrat de zer purificat și filtrat. Proteinele care există în concentrat sunt împărțite la subfracții și aminoacizi individuali. Aceste subfracțiuni de proteine ​​din zer sunt ușor absorbite de organism. Ele sunt o alegere bună ca o completare la masa de post antrenament, deoarece în această perioadă, organismul are nevoie de aminoacizi cu absorbție rapidă.

 

Cu toate acestea, proteinele izolate din zer nu sunt un supliment bun pentru restul zilei, deoarece organismul nu necesită toți aminoacizii eliberați în sânge și îi va folosi în producția de energie și nu în creșterea musculară.

De asemenea, este important de subliniat faptul că izolatele din zer nu oferă majoritatea beneficiilor de sănătate menționate mai sus, deoarece procesul necesar pentru producerea izolatului de zer arde multe subfracții importante pentru întărirea sistemului imunitar, cum ar fi lactoferina, beta- lactoglobulină și imunoglobulină. Prin urmare, trebuie să utilizați concentrat de zer în timpul zilei și, după antrenament este mai bine să folosiți izolatul din zer.

 

 

 1. PROTEINELE DIN OUĂ

 

Proteina din ou este o proteină organică disponibilă pe scară largă. Este inferioara doar proteinei din zer. Această proteină este eliberată mai încet în fluxul de apă decât proteina din zer, ceea ce o face ideal pentru utilizare pe tot parcursul zilei. Unul dintre lucrurile pe care le puteți face este să amestecați ouăle cu proteina ​​din zer, creând astfel cea mai buna mișcare organică din întreaga lume.

 

 1. PROTEINE DIN LAPTE (CAZEINA)

 

Proteinele din lapte sunt similare proteinelor din ou – proteine ​​organice disponibile excelente. BV-ul lor este ceva mai mic comparativ cu proteina din ou, iar acestea sunt eliberate în fluxul sanguin într-un ritm mult mai lent. Cazinatul de calciu este proteina dominantă în lapte și produse lactate. Cazeina micelară este o formă naturală nedenaturată a cazeinei găsită în lapte. Este derivat din lapte prin utilizarea ultrafiltrari fără aplicarea de substanțe chimice. Aceasta crește cantitatea de peptide din laptele bioactiv, stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește creșterea mușchilor.

Una dintre caracteristicile cazeinei micelare este aceea că asigură eliberarea echilibrată a aminoacizilor în sânge, făcându-l o alegere perfectă ca proteină anti-catabolică cu eliberare prelungită (proteină care ajută la creșterea musculară).

 

 

 1. PROTEINELE DIN CARNE DE VITA

 

Proteinele din carne de vită sunt eliberate în sânge într-un ritm mai lent, iar valoarea lor biologică este 80. Deși nu sunt disponibile pe piață ca pulbere de proteine, ele sunt disponibile sub formă de capsule, care vă oferă toate avantajele de la carnea de vită. Aceste proteine ​​sunt bogate într-un complex de fier și vitamină B, factori care contribuie la îmbunătățirea utilizării nutrienților și a producerii de energie.

 

 

 1. PROTEINE DIN SOIA

 

Mai multe studii au arătat că proteinele din soia au efecte pozitive asupra sănătății bărbaților și femeilor. De asemenea, sa dovedit că pot reduce riscul multor boli, inclusiv al celor hormonale (cancer de sân, cancer de prostată etc.) Beneficiul principal al sănătății consumului de proteine ​​din soia este reducerea nivelului de colesterol și atenuarea simptomelor menopauzei conține fitoestrogeni). De asemenea, acestea ajută la tratamentul osteoporozei, deoarece stimulează creșterea masei osoase.

Din acest motiv, experții recomandă ca femeile să consume o masă de proteine ​​din soia. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de creșterea musculară, proteinele din soia nu sunt suficiente (valoarea lor BV este de 49). Aceste proteine ​​sunt bogate în aminoacizi BCAA și pot fi utilizați în mod optim în combinație cu proteina cu BV mai mare.

 

 

 SUPLIMENTE PROTEICE

 

După introducerea diferitelor tipuri de proteine ​​găsite în suplimentele de proteine, vom examina mai multe tipuri diferite de suplimente de proteine ​​disponibile pe piață.

 

 1. Gainere

 

Cele mai multe dintre aceste shake-uri disponibile pe piață au un conținut ridicat de calorii constând în carbohidrați și 30-40 g. din proteine ​​(pe doză). Proteina din ele poate fi proteină din zer (mai ales concentrata, mai puțin izolata) și / sau alte surse de proteine, cum ar fi laptele și ouăle. Aceste produse au, de asemenea, un procent ridicat de carbohidrați: de obicei maltodextrină (carbohidrat glicemic) și fructoză (zahăr simplu din fructe).

Creșterea în greutate a fost extrem de populară în anii ’90, dar cererea lor sa diminuat treptat, deoarece metabolismul majorității oamenilor nu este la fel de rapid ca metabolismul sportivilor profesioniști sau al culturismului. Dieta cu cantități mari de carbohidrați a dus la creșterea obezității, în loc să crească masa musculară.

Cu toate acestea, pentru culturistii, care au mai putin de 10% din greutatea corporala, aceste bauturi sunt utile si ofera calorii de inalta calitate, necesare cresterii musculare de calitate in afara sezonului.

 

 

SINCRONIZARE

 

Ar fi mai bine să beți aceste shakeuri la miezul nopții sau ca o masă de după antrenament, deoarece carbohidrații sunt eliberați rapid. Puteți amesteca pulberile de creștere în greutate cu suc de fructe sau lapte degresat. Dacă doriți să creșteți caloriile, nu trebuie să vă îndepărtați de legume și fructe.

 

 

 1. INLOCUIREA MESELOR CU UN SHAKE

 

Aceste shake-uri conțin substanțial mai puține calorii. Ele nu sunt la fel de bogate în carbohidrați ca și gainerele. Când vine vorba de proteine, cele mai multe dintre aceste shakeuri conțin proteine ​​din zer, dar există și alte formule disponibile pe piață constând din zer și amestec de proteine ​​din lapte.

Componenta obișnuită a carbohidraților este maltodextrina (25-27 g pe masă), totuși formula de nouă generație conține carbohidrați cu eliberare lentă, cum ar fi orezul brun și secara, pentru a reduce indicele glicemic. Formulele noi au, de asemenea, adăugiri de acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Deși aceste produse nu conțin cantități suficiente de calorii pentru culturistii, ele pot fi utile daca sunt completate cu alte ingrediente, cum ar fi fructele, laptele degresat, acizii grasi esentiali, crescand astfel valoarea lor calorica.

 

 

 1. Pudre de proteine

 

Pulberile de proteine ​​constau în mare parte din proteine ​​(de obicei proteine ​​din zer, dar și alte amestecuri). Cele mai multe dintre ele nu conțin mai mult de 5 grame de carbohidrați și mai mult de 20-25 grame de proteine ​​pe doză. În ceea ce privește caloriile, ele conțin aproximativ 100-125 calorii.

Conform recomandărilor experților, pulberile de proteine ​​mixte sunt alegerea ideală pentru sportivi, deoarece conțin proteine ​​care vor fi eliberate imediat după intrarea în organism. Celelalte proteine ​​din amestec vor fi eliberate mai lent și pot rămâne în sistem în următoarele câteva ore (până la următoarea masă). Pulberile constând din izolat de zer și concentrat sunt alegerea optimă pentru dupa antrenament, deoarece acestea sunt eliberate rapid în sânge.

 

 

 1. BATOANE PROTEICE

 

Batoanele de proteine ​​pot conține oricare dintre proteinele enumerate mai sus. Amestecul de carbohidrați din batoanele de proteine ​​este, de obicei, o combinație de glicerol (care nu este un carbohidrat, ci alcool de zahăr) și mai multe tipuri de zahăr. Comparativ cu un gainer, batoanele de proteine ​​conțin mai puține calorii. Ar trebui să alegeți cu atenție care brand de baton proteic ​il cumpărați, deoarece unele dintre ele au un conținut ridicat de grăsimi și sunt ambalate cu zahăr.

Dacă v-ați dorit să reduceti din greutate, limitați aportul de batoane de proteine ​​la o data pe zi. Dacă vă pregătiți pentru un concurs, evitați-le în întregime.

 

 

 1. Gata pentru a bea shakeuri de proteine gata facute(RTD PROTEIN SHAKES) ​

 

Aceste shake-uri sunt noutate pe piața suplimentelor. Acestea sunt caracterizate printr-un procent ridicat de proteine ​​(majoritatea proteinelor mixte) cu adaos de acizi grași esențiali și un procent mic de carbohidrați. De asemenea, cele mai multe dintre ele conțin vitamine și minerale. Acestea sunt extrem de practice pentru persoanele care nu au timp să-și amestece shake-urile datorită programului lor ocupat. Aceste shake-uri pot gusta superb.

 

 

 1. CAPSULELE DIN CARNE DE VITA

 

Capsulele de vită sunt o selecție excelentă de proteine ​​utilizate de culturisti de zeci de ani. Pentru a fi eficiente, aceste capsule trebuie să fie produse cu ajutorul ficatului de vită de cea mai bună calitate și să nu conțină grăsimi, colesterol și alte impurități care se găsesc în ficat.

Capsulele din ficat de vită oferă fier (utilizat în crearea globulelor roșii din sânge), complexul de vitamina B, colina, lipotropă și inozitolul. Ele sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamine A, C și D și alți nutrienți micro, cum ar fi antioxidanți de seleniu, fosfor, cupru, zinc și crom (care ajută la reglarea insulinei). Luați 3-4 capsule după fiecare masă. Fiecare capsulă adaugă 2 grame de proteine ​​de carne de vită la masă.

 

 

CONCLUZIE

 

Ce suplimente de proteine ​​ar trebui să utilizați – gainer, shake-uri de înlocuire a mâncării, pulberi pure de proteine, batoane sau sahekrui gata de proteine? Care dintre ele ar trebui să alegeți?

Vreți să câștigați în greutate? În acest caz, gainerele și batoanele de proteine ​​(în special cele cu un procent mai mare de calorii) sunt pentru dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea pentru o masă completă constând din carbohidrați, proteine, unele grăsimi și doriți să vă mențineți corpul slab, cea mai bună alegere ar fi un inlocuitor de mese.

Vrei să reduci cheltuielile? Cumpărați un pachet de 2 kg de pulberi de proteine ​​mixte, care, în funcție de modul de amestecare, pot fi utilizate pentru a obține greutate sau mușchi fără a adăuga grăsimi.

Aveți un program ocupat? Apoi, shake-ul RTD(Ready to go) este cea mai bună alegere. În mod natural, puteți amesteca și combina diferite suplimente de proteine ​​în funcție de programul dvs. zilnic și de obiectivele.

Rețineți că suplimentele pe bază de proteine ​​sunt doar: suplimentare la o dietă sănătoasă. Nu le confundați ca mese, gândindu-vă că sunt mai bune decât alimente, pentru că nu sunt. Alimentele reale (proteinele din alimente) ar trebui să fie întotdeauna principala alegere în crearea unei diete de culturism și de fitness.

 

Sursa: http://www.gymworkoutchart.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *