Pierde in greutate: 6 moduri de a-ti imbunatati metabolismul

Antrenamente de culturism: Exerciții pentru dorsal
Antrenamente de culturism: Exerciții pentru dorsal
January 30, 2018
SFATURILE LUI ARNOLD SCHWARZENEGGER PENTRU A OBȚINE CEL MAI BUN PIEPT
Top 3 sfaturi pentru a construi un piept mai mare si mai rapid
January 31, 2018
Show all

Pierde in greutate: 6 moduri de a-ti imbunatati metabolismul

Pierde in greutate: 6 moduri de a-ti imbunatati metabolismul

Pierde in greutate: 6 moduri de a-ti imbunatati metabolismul

 

Metabolismul este termenul pentru toate reacțiile chimice din corpul dumneavoastră.

 

Aceste reacții chimice vă mențin corpul în viață și funcțional.

 

Cu toate acestea, cuvantul metabolism este adesea folosit interschimbabil cu rata metabolică sau cu cantitatea de calorii arse.

 

Cu cât este mai mare, cu atât mai multe calorii ardeți și cu atât este mai ușor să pierdeți greutate și să o păstrați.

 

Având un metabolism ridicat vă poate da energie și vă face să vă simțiți mai bine.

 

Iată câteva modalități ușoare de a vă imbunatatii metabolismul.

 

 

  1. Mâncați o cantitate mare de proteine ​​la fiecare masă

 

Consumul de alimente poate crește metabolismul timp de câteva ore.

 

Aceasta se numește efectul termic al alimentelor (TEF). Este cauzată de caloriile suplimentare necesare pentru digerarea, absorbția și procesarea substanțelor nutritive din masă.

 

Proteina provoacă cea mai mare creștere de TEF. Aceasta crește rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și cu 0-3% pentru grăsimi.

 

Consumul de proteine ​​a fost, de asemenea, dovedit a vă ajuta să vă simțiți mai plin și să vă împiedice de supraalimentare.

 

Un mic studiu a constatat că oamenii ar fi mancat probabil să în jur de 441 de calorii mai puțin pe zi, când proteinele au constituit 30% din dieta lor.

 

Consumul mai mare de proteine ​​poate reduce, de asemenea, scăderea metabolismului asociată adesea cu pierderea de grăsime. Acest lucru se datorează faptului că vă ajută să preveniți pierderea mușchilor, un efect secundar comun al dietei

 

Concluzie:

Consumul mai mare de proteine ​​poate stimula metabolismul dvs., astfel incat sa ardeti mai multe calorii. De asemenea, vă poate ajuta să mâncați mai puțin.

 

 

  1. Beți mai multă apă rece

 

Persoanele care beau apă în loc de băuturi zaharoase au mai mult succes în ceea ce privește pierderea în greutate și păstrarea acesteia

 

Acest lucru se datorează faptului că băuturile zaharoase conțin calorii, înlocuindu-le astfel cu apă, acestea reduc automat aportul de calorii.

 

Cu toate acestea, apa potabilă poate, de asemenea, să vă accelereze metabolismul temporar.

 

Studiile au arătat că consumul de 0,5 litri crește metabolizmul cu 10-30% timp de aproximativ o oră

 

Acest efect de ardere a caloriilor poate fi chiar mai mare dacă beți apă rece, deoarece corpul dumneavoastră utilizează energia pentru a-l încălzi până la temperatura corpului.

 

De asemenea, apa vă poate ajuta să vă simtiti plin. Studiile arată că daca beti apa cu o jumătate de oră înainte de a mânca vă poate ajuta să mâncați mai puțin.

 

Un studiu al adulților supraponderali a constatat că cei care au băut o jumătate de litru de apă înainte de mese au pierdut cu 44% mai multă greutate decât cei care nu au baut.

 

Concluzie:

 

Apa vă poate ajuta să pierdeți greutate și să o păstrați. Aceasta mărește metabolismul și vă ajută să vă simtiti plin înainte de mese.

 

 

  1. Faceți un antrenament de înaltă intensitate

 

Intervale de intensitate ridicată (HIIT) implică explozii rapide și foarte intense de activitate.

 

Acesta vă poate ajuta să ardeți mai multe grăsimi prin creșterea ratei metabolice, chiar și după ce antrenamentul dvs. s-a terminat.

 

Acest efect este considerat a fi mai mare pentru HIT decât pentru alte tipuri de exerciții fizice. Mai mult, HIIT sa dovedit a vă ajuta să ardeți grăsime.

 

Un studiu la bărbații tineri supraponderali a constatat că în 12 săptămâni de exerciții de intensitate ridicată masa redusă de grăsime a fost de 2 kg și grasimea de pe burtă cu 17%.

 

Concluzie:

 

Îmbinându-vă rutina exercițiilor și adăugând câteva antrenamente de intensitate ridicată, puteți stimula metabolismul și vă puteți ajuta să ardeți grăsimea.

 

 

  1. Ridicați greutati mari

 

Musculatura este mai activă din punct de vedere metabolic decât grăsimea, iar mușchiul poate ajuta la creșterea metabolismului.

 

Aceasta înseamnă că veți arde mai multe calorii în fiecare zi, chiar și în repaus.

 

Greutățile mari vă vor ajuta, de asemenea, să vă mențineți mușchii și să combateți scăderea metabolismului care poate apărea în timpul pierderii în greutate

 

Într-un studiu, 48 de femei supraponderale au fost plasate pe o dietă de 800 de calorii pe zi, fie fără exerciții fizice, exerciții aerobice sau antrenament de forta.

 

După dietă, femeile care au făcut antrenamentul de forta și-au menținut masa musculară, metabolismul și forța. Celelalte au pierdut greutate, dar și au pierdut masa musculară și au prezentat o scădere a metabolismului.

 

Concluzie:

 

Ridicarea greutatilor este importanta pentru construirea și menținerea musculaturii. Cantități mai mari de mușchi vor duce la un metabolism mai ridicat.

 

  1. Ridicați-vă mai mult

 

Șederea prea mult este rea pentru sănătatea ta.

 

niste experti de sănătate au numit-o chiar “noul fumat”. Acest lucru se datorează parțial faptului că perioadele lungi de ședere ard mai puține calorii și pot duce la creșterea în greutate.

 

De fapt, în comparație cu statul, o după-amiază ridicat la locul de muncă poate arde o cantitate suplimentară de 174 de calorii

 

Dacă aveți o slujbă la birou, încercați să stati în picioare pentru perioade scurte de timp pentru a distruge durata petrecută în timpul pe scaun. De asemenea, puteți investi într-un birou unde sa stai in picioare.

 

Concluzie:

 

Statul pe scaun pentru o lungă perioadă de timp arde puține calorii și este rau pentru sănătatea ta. Încercați să vă ridicați în mod regulat sau să investiți într-un birou unde sa stati in picioare.

 

  1. Bea ceai verde sau ceai Oolong

 

Ceaiul verde și ceaiul oolong s-au dovedit a crește metabolismul cu 4-5%.

 

Aceste ceaiuri ajuta la transformarea unei parti din grăsimea stocată în corpul dumneavoastră în acizi grași liberi, care ar putea crește arderea grăsimilor cu 10-17%.

 

Deoarece acestea au un conținut redus de calorii, consumul acestor ceaiuri poate fi benefic atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru întreținerea greutatii.

 

Se crede că proprietățile lor de stimulare a metabolizmului pot ajuta la prevenirea platoului pierderii de greutate care apare din cauza scăderii metabolismului.

 

Cu toate acestea, unele studii afirmă că aceste ceaiuri nu afectează metabolismul. Prin urmare, efectul lor poate fi mic sau se aplică numai anumitor persoane

 

Concluzie:

 

Bea ceai verde sau ceai oolong acestea pot creste metabolismul. Aceste ceaiuri vă pot ajuta să pierdeți greutatea și să o păstrați.

 

 

Mesaj final

 

Efectuarea de mici modificări de stil de viață și încorporarea acestor sfaturi în rutina dvs. poate crește metabolismul.

 

Având un metabolism mai ridicat vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să o mentineti, oferindu-vă mai multă energie.

 

Sursa: http://www.buildmusclegym.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *