Ce se întâmplă dacă nu obțineți suficientă proteină în dieta!

Top 5 greseli cand antrenam tricepsul și cum să le corectezi!
Top 5 greseli cand antrenam tricepsul și cum să le corectezi!
March 16, 2018
Cele mai bune alimente pentru a pierdere în greutate
Cele mai bune alimente pentru a pierdere în greutate
March 17, 2018
Show all
Ce se întâmplă dacă nu obțineți suficientă proteină în dieta!

Ce se întâmplă dacă nu obțineți suficientă proteină în dieta!

 

 

Proteina este crucială pentru organism si pentru creșterea masei musculară și recuperare. Avem, de asemenea, nevoie de proteine ​​pentru părul, unghii și piele sanatoasa ca să nu mai vorbim de sănătatea generală și bunăstare!

Uneori poate fi dificil să știți dacă mâncati suficientă proteină pentru a se potrivi nevoilor noastre, aici sunt câteva semne că ar putea fi necesar să includeți mai mult în dieta dumneavoastră.

 

 

1. Lipsa progresului

 

Dacă vă antrenați din greu și consumați o dietă sănătoasă plină de fructe și legume, dar încă nu vedeți progres, faceti ceva rău. Această lipsă de progres este cel mai probabil din cauza faptului că nu mănânci suficientă proteină.

 

Corpul tău folosește proteine ​​pentru un număr foarte mare de lucruri și, din păcate, clădiria musculara nu se află în fruntea listei de priorități. Prin urmare, dacă nu mâncați suficient, corpul dvs. nu va fi capabil să construiască mușchi, deoarece proteina pe care o primește va fi necesară în altă parte a corpului pentru a vă menține în viață și în mișcare, mai degrabă decât a vă construi bicepsii!

 

 

2. Rănile se vindecă încet

 

Rănile care se vindecă lent sunt un semn al proteinelor insuficiente în dietă. Deși deficiențele de vitamina sunt, de asemenea, vinovătoate pentru această problemă, adesea este o lipsă de proteine ​​în dieta care poate fi rădăcina acestei probleme.

 

– Acest lucru este deosebit de proeminent dacă nu vă asigurați să mâncati proteine la fiecare masă.

 

 

3. Adesea accidentati

 

Recuperarea după antrenament este esențială pentru a face progrese în următoarea sesiune și dacă suferiți în mod constant leziuni, ar fi bine să vă gândiți să adăugați mai multe proteina ​​în dieta dumneavoastră.

 

Sportivii care nu consumă suficientă proteină prezintă un risc mai mare de rănire datorită faptului că acesta este un nutrient esențial pentru a promova vindecarea și repararea.

 

– Fără suficienta proteina, organismul dvs. nu se va recupera cât de repede ar trebui și acest lucru poate duce la accidentari!

 

 

4. Pierderea masei musculare

 

 

Desi pierderea musculara poate fi rezultatul excesului de cardio, proteine prea putine pentru a satisface nevoile corpului tau sunt si ele un factor major. Musculatura are nevoie de proteine ​​pentru a se repara si creste dupa o sesiune de antrenament, asa ca daca o pierzi, acesta este un semn important de avertizare ca nu mananci suficiente proteine ​​in dieta ta.

 

Adesea, atunci când se întâmplă acest lucru, veți observa, de asemenea, că compoziția corporală se poate schimba într-un nivel mai ridicat al grăsimii corporale decât înainte.

 

– Acest lucru se datorează unei scăderi a metabolismului cauzată de pierderea mușchiului, ceea ce a făcut mai ușor organismul să depoziteze grăsime; cu cat aveti mai putin muschi, cu atat mai putine calorii necesita organismul sa functioneze.

 

 

5. Căderea părului

 

Deși mulți factori pot contribui la pierderea părului, deficitul de proteine ​​poate fi unul dintre aceștia. Acest lucru se datorează faptului că părul, pielea și unghiile nu sunt prioritatea organismului în momente de deficiență.

 

Organismul este preocupat de supraviețuire, iar părul nu este necesar în acest scop. Acest lucru poate duce la mai multă pierdere a părului decât în ​​mod normal atunci când faceți un duș, și este posibil să observați că și unghiile dvs. sunt fragile.

 

– Încercați să includeți o sursă de proteine ​​la fiecare masă și să urmăriți cantitatea de proteine ​​pe care o consumați, astfel încât să știți dacă vă atingeți cifrele țintă zilnic. Există o mulțime de aplicații gratuite care fac ca acest lucru să devină mai ușor și fără probleme.

 

– Nu vă bazați prea mult pe o singură sursă de proteine, încercați să le modificați, astfel încât să primiți întregul spectru de aminoacizi și de asemenea toate vitaminele și mineralele însoțitoare care merg mână în mână cu o dietă echilibrată variată.

 

 

 

Deficitul de proteine ​​| sfaturi

 

– Merită să luați teste de sânge la medic pentru a verifica orice deficiențe de vitamine sau minerale, mai ales dacă suferiți de oricare dintre problemele de mai sus, de multe ori cu deficiențe nutriționale, pot exista mai multe decât cele care contribuie la simptomele dvs.!

 

– Suplimentarea este, de asemenea, o opțiune pentru persoanele care se află în mișcare, care nu au întotdeauna timp să pregătească o masă completă sau se luptă să-și satisfacă nevoile de proteine ​​din surse alimentare întregi.

 

 

Sursa: http://www.workouthealthytips.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *