Ce se intampla daca facem 2 săptămâni pauza de la sala

Imbunatateste technica la presa pentru picioare
December 12, 2019
Superset care ajuta dezvoltarea masei musculare la spate
December 18, 2019
Show all

 

Iată cum vă va afecta dimensiunea și puterea aceasta vacanta.

 

Este un scenariu obișnuit: familia ta te obligă să îți iei o vacanță de două săptămâni într-un loc în care sălile de fitness lipsesc și te simți din ce în ce mai slab de la zi la alta, iar anxietatea se stabileste tot mai puternic până când te apuci și începi să faci niste tracțiuni cu un singur braț intr-un museu pe care-l vizitezi.

 

Apoi, paznicii vin cu toată puterea să te dea afară pe tine și familia ta din muzeu si tu ar trebui sa te simti prost pentru ce s-a intamplat

 

Jenat? Poate, dar cine are spatele lat??

 

Adică, cine nu s-a întâlnit cu asta? Se dovedește că anxietatea cu privire la micșorare sau pierderea dimensiunii prin luarea a două săptămâni de pauza de la sală este gresita, cel puțin în conformitate cu unii oameni de știință sportiva de la Universitatea Baylor.

 

 

Noua cercetare

 

 

Cercetătorii au strans 20 de studenți, toți au fost sportivi care se antreneaza cu greutati. Toți au urmat un program identic timp de 4 săptămâni, urmat de o pauza de 2 săptămâni. După pauza, subiecții au făcut un alt ciclu de pregătire timp de 4 săptămâni.

 

Zece dintre elevi au primit 25 de grame de maltodextrină (carbohidrați) după fiecare sesiune de antrenament, în timp ce celorlalți 10 li s-au administrat 25 de grame de proteine ​​din zer. În timpul pauzei de două săptămâni, fiecare student a continuat să-și ia maltodextrina sau zerul, dar dimineața devreme.

 

 

Ce au descoperit

 

Toți studenții au câștigat forță și dimensiune în perioada inițială de pregătire, deși grupul care a folosit proteina din zer a înregistrat câștiguri putin mai bune. Niciunul dintre grupuri nu a suferit niciun dezavantaj în timpul pauzei de două săptămâni. Nu au pierdut forța sau dimensiune și nu s-au îngrășat. Este ca și cum pauza nu ar fi existat niciodată.

 

După perioada de două săptămâni de pauza, grupul care a folosit proteina a continuat să câștige în masă aproximativ cu aceeași viteză ca înainte, în timp ce grupul care a folosit carbohidrați au cunoscut o ușoară dar nesemnificativă scădere a masei musculare.

 

 

Ce înseamnă asta

 

Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să va stresati daca luati o săptămână sau două de concediu. Probabil că nu veți pierde nici forță nici din dimensiune cu condiția să nu mnancati pizza și paste în mod continuu, probabil că nu veți câștiga grăsimi.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.