Cel mai bun exercițiu de picioare pe care nu l-ai încercat niciodată

Cel mai dureros exercițiu pentru biceps
February 21, 2020
Cea mai eficientă cale de a face ridicari laterale
March 3, 2020
Show all

Acest killer quad vă permite să folositi greutati mai mari și să vă concentrați cu adevărat pe distrugerea mușchilor vizați.

Nimeni nu intră în sală pentru a deveni mai slab și nimeni nu vrea să se rănească în procesul de a deveni mai puternic. Exercițiile clasice, atunci când sunt făcute corect, maximizează recompensele noastre și minimizează riscurile inerente.

Dar, uneori, exercitile clasice provoacă disconfort. Uneori ne limitează efectul de încărcare și de antrenament, deoarece gândim prea rigid la modul în care trebuie să se facă un exercițiu.

Fandarile bulgarești sunt un instrument extrem de eficient pentru a construi picioare puternice si mari. Cu o simplă modificare le putem îmbunătăți și mai bine.

Fandarile bulgărești “Hatfield” – adaugă stabilitate versiunii clasice permițându-vă să țineți bara cu mâinile pentru echilibru. Intrați într-o genuflexiunie cu bara, care se așează în siguranță pe umeri, fără a fi nevoie să țineți mânerele.

Unii pot susține că reducerea instabilității scade eficacitatea. Versiunea Hatfield necesită în continuare echilibru și încărcare cu un singur picior, dar permite o formă mai strictă și capacitatea de încărcare mai mult.

Cum să o faci

  • Configurarea necesită o bară pe un suport și o bancă pentru a pune piciorul din spate. Puneti piciorul de lucru aproape de suport. Trebuie să fiți suficient de aproape pentru a ține suportul, dar să nu-l loviți cu bara cand efectuati exercitiul.
  • Puneți piciorul din spate pe bancă, șiretul în jos. Si cu varful piciorului poate funcționa, dar poate provoca un anumit disconfort și vă poate ispiti să împingeți prea mult cu piciorul din spate.
  • Poziția mâinii trebuie să fie de 6-12 cm sub umeri. Prea sus și brațele dvs. interferează cu calea barei. Folosește-ți mâinile pentru stabilitate, dar nu le ridica.
  • Efectuați aceasta cu o aplecare ușoară înainte pentru a împiedica bara să vă cadă de pe umeri. Mențineți trunchiul intr-o pozitie verticala în timp ce cobori în fandare si în timp ce va ridicati.

Efectueaza fandarile Hatfield ca exercitiu principal sau secundar a-l corpului inferior. Folosit ca ridicare primară pentru o fază de antrenament, îi oferiți corpului o pauză de la încărcarea axială și stresul articular de la genuflexiuni, menținând în același timp intensitatea antrenamentului asupra mușchilor de la picioare.

Ca exerctiu principal, încălziți-vă cu seturi de incalzire, apoi efectuați 2-3 seturi de lucru de 6-10 repetări pe picior. Ca exercitiu secundar faceți 3-4 seturi de lucru după încălzire de la exercitiu principal.

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.