Cel mai bun tip de fandare pentru fesieri și genunchii durerosi

35 de flotari neîntrerupte
January 23, 2020
Flexii biceps “pistol”
February 13, 2020
Show all

Nu numai că această variație de fandare va funcționa mai bine pemtru fund, dar este și mai sigură pentru genunchi. Iată exact cum se face.

Fandarile inverse implică un pas invers în loc de pasul tradițional înainte. Datorită schimbării unghiului torsului, fandarea inversă creează mai multă activare la nivelul muschiului femural și grupului gluteal proximal și un efort mai puțin compresiv pe partea anterioară a genunchilor. Acestea sunt lucruri bune când obiectivul tău este să încarci cu greutate și să te antrenezi pentru forță și dimensiunie.

Sfat de antrenament: în timp ce pășești ușor înapoi sub control, torsul tău va avea tendința de a se îndrepta înainte, punându-te într-o oarecare poziție cu pieptul în jos. Atâta timp cât această flexie provine din șolduri și nu din partea inferioară a spatelui, schimbarea unghiului poate ajuta la recrutarea gluteilor și femuralului.

De asemenea, pasul înapoi într-o poziție neutră și atingerea solului cu piciorul pentru a reseta fiecare repetare îți concentrează atenția asupra construirii puterii, nu echilibrului.

Greșeli comune: Oamenii au tendința de a accelera o mișcare la care nu au stabilitate dinamică. Trebui să încetiniți miscarea și să o efectuati corect mai ales fiind facuta invers.

Un truc care îmbunătățește stabilitatea este utilizarea unei poziții de „gât împachetat” pe toată durata mișcării. S-a spus că acolo unde merge capul, corpul urmează. De aceea, menținerea coloanei cervicale în aliniere neutră cu regiunea toracică și lombară se traduce foarte bine în mișcări clare care creează câștiguri, nu dureri.

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.