CUM SĂ CONSTRUIEȘTI UN SPATE PUTERNIC FĂRĂ SĂ RIDICI GREUTĂȚI!

5 AVANTAJE ALE EXERCIȚIILOR CU GREUTATEA CORPULUI
September 2, 2020
Cum să slăbești rapid: 3 pași simpli
October 6, 2020
Show all

Când vine vorba de construirea mușchilor, nu este nevoie să ridici greutăți! Poți deveni mai puternic și poți obține mușchi frumos conturați fără să pășești într-o sală de sport. Spatele meu este mai puternic ca niciodată! Nu numai mai puternic la exterior, ci, mai important, mai puternic din interior. Zona lombară este predispusă la leziuni și am avut destule accidente și crize de durere. Spatele meu este mai puternic și mai flexibil și, prin urmare, nu am mai avut nicio durere în ultimii 3 ani!
Deci iată câteva exerciții cheie pentru un spate puternic, fără să ridici greutăți.
Tracțiuni. Este una dintre cele mai dificile mișcări, pentru care poți folosi oricând o bandă de rezistență pentru a te ajuta. Ai nevoie de o bară, nu contează dacă ai montată o bară acasă în cadrul ușii sau dacă folosești barele de la locul de joacă, trebuie doar să fie suficient de solidă! Schimbă priza, nu prinde bara de fiecare dată cu mâinile la aceeași distanță. Poziționarea mâinilor joacă un rol importantă în a lucra mai intens anumite zone ale spatelui. Stabilește-ți obiective dificile, încearcă o priză foarte largă sau foarte apropiată.
Tracțiunile australiene sunt o alternativă excelentă pentru a progresa spre bara înaltă pentru o tracțiune completă din atârnat, dar și un exercițiu grozav pentru a recruta diferite zone ale spatelui. Spre deosebire de tracțiunile obișnuite în care stai agățat direct sub bară, tracțiunile australiene implică poziționarea sub o bară joasă (la nivelul abdomenului), în plan înclinat, cu călcâiele pe sol. Din nou, amplasarea mâinilor este esențială, schimbă poziția mâinilor și simte diferitele zone ale spatelui cum lucrează!
Acum să ne concentrăm asupra părții lombare, care este esențială pentru aproape fiecare mișcare pe care o faci cu orice parte a corpului.
Extensii de spate. Un exercițiu grozav pentru partea inferioară a spatelui și fesieri, pentru care nu ai nevoie de niciun echipament. Mișcarea este lentă și controlată. Când ajungi în partea de sus a mișcării, cu pieptul și coapsele deasupra solului (acesta este scopul), încordează și menține poziția timp de o secundă.
Îndreptări cu greutatea corpului. Acest exercițiu necesită echilibru, dar angrenează șoldurile, femuralii și fesierii, lucrând, în același timp, regiunea lombară. Și acesta trebuie executat lent și controlat.
Dacă ești în căutarea unui plan de antrenament structurat, dacă vrei să știi exact ce trebuie să faci pentru a-ți atinge obiectivele legate de forma corporală și de condiția fizică, vezi opțiunile mele de coaching online disponibile pe pagina mea de Facebook: victor diaconescu antrenor personal.

Comments are closed.