CUM SA RAMAI FIT DUPA CE DEPASESTI VARSTA MIJLOCIE

Top 7 beneficii ale sportului pentru sănătatea mintala
January 10, 2022
Cum combati stresul prin fitness
January 24, 2022
Show all

CUM SA RAMAI FIT DUPA CE DEPASESTI VARSTA MIJLOCIE

Ai 45 de ani si mananci sanatos si ai fost sportiv tot timpul, ai alergat, ai mers cu bicicleta etc. ai facut sport cel putin de 4 ori pe saptamana. Dar cu toata rigurozitatea pe care ai avut-o ai depus cateva kilograme in decursul anilor. Care sa fie problema?

Natura isi arata puterea. Metabolismul incetineste si arzi mai putine calorii. Iata cateva metode sa combati acest lucru:

  1. Consuma mai putine calorii.Nu inseamna sa te infometezi. Redu aportul de calorii pe zi cu 100 si ar putea functiona.
  2. Fa mai mult sport aerobic decat inainte. Usor de zis, greu de facut. Ca sa previi discrepanta de 30 de ani intre alergatorii cu varsta de 18-49 de ani, cel mai efficient lucru este sa adaugi 20 de km de alergare saptamanal in plus la fiecare 10 ani.
  3. Antrenament de forta. Cea mai usoara metoda de a te mentine si de a nu sari in extrema cealalta. Un factor major pentru care metabolismul tau incetineste este pentru ca pierdem masa musculara. Muschii fiind foarte important pentru arderea grasimilor. Intre 20-70 de ani pierdem aproximativ 30% din celulele muculare totale daca nu facem nimic in privinta asta. Antrenamentul de forta previne asta, crescand metabolismul cu 10-15%. 

Comments are closed.