Cum să slăbești rapid: 3 pași simpli

CUM SĂ CONSTRUIEȘTI UN SPATE PUTERNIC FĂRĂ SĂ RIDICI GREUTĂȚI!
September 14, 2020
CEL MAI DIFICIL ANTRENAMENT DIN LUME
October 9, 2020
Show all


Există multe modalități de a pierde rapid în greutate, dar multe planuri de dietă te lasă cu senzația de foame. Însă dietele cu aport scăzut de carbohidrați sunt eficiente pentru pierderea în greutate și pot fi mai ușor de respectat.

Iată un plan de slăbire în 3 pași care aplică o dietă săracă în carbohidrați:


1. Redu carbohidrații

Cea mai importantă este reducerea zaharurilor și a amidonului sau a carbohidraților. Făcând acest lucru, senzația de foame scade și, în general, mănânci semnificativ mai puține calorii. În loc să arzi carbohidrați pentru energie, organismul arde grăsimea stocată pentru energie.

Un alt beneficiu este scăderea nivelului insulinei, determinând rinichii să elimine excesul de sodiu și apă, reducând, astfel, balonarea și retenția apei.

Potrivit unor dieteticieni, nu este neobișnuit să pierzi până la 4,5 – uneori mai mult – în prima săptămână în care ții această dietă. Această pierdere în greutate include atât grăsimea corporală, cât și retenția de apă.

Un studiu efectuat la femei sănătoase cu obezitate a arătat că o dietă foarte scăzută în carbohidrați a fost mai eficientă decât o dietă cu conținut scăzut de grăsimi pentru pierderea în greutate pe termen scurt.

Cercetările sugerează că o dietă săracă în carbohidrați poate reduce pofta de mâncare, mâncând, astfel, mai puține calorii și pierzând în greutate rapid și ușor.

2. Mănâncă proteine, grăsimi și legume

Fiecare masă ar trebui să includă o sursă de proteine, o sursă de grăsimi și legume cu conținut scăzut de carbohidrați.

Încearcă să mănânci 2-3 mese pe zi. Dacă îți este foame după-amiază, adaugă o a 4-a masă. Structurarea meselor în acest mod ar trebui să reducă aportul de carbohidrați la aproximativ 20-50 de grame pe zi.

Proteine
Consumul de proteine ​​este o parte esențială a acestui plan.Dovezile sugerează că aportul proteic mare ​​poate crește consumul caloriilor cu 80-100 de calorii pe zi.

Dietele bogate în proteine ​​pot reduce, de asemenea, poftele cu 60%, pot reduce la jumătate dorința de mânca noaptea târziu și te pot face să te simți sătul. Potrivit unui studiu, persoanele care au urmat o dietă mai bogată în proteine ​​au redus aportul caloric zilnic cu 441.

Sursele de proteine ​​sănătoase includ: carne: vită, pui, porc și miel; pește și fructe de mare: somon, păstrăv și creveți; ouă: ouă întregi cu gălbenuș; proteine ​​pe bază de plante: fasole, leguminoase și soia; legume cu conținut scăzut de carbohidrați.

Nu îți fie teamă să îți umpli farfuria cu legume cu conținut scăzut de carbohidrați. Sunt pline de substanțe nutritive și poți consuma cantități mari, fără să depășești 20-50 carbohidrați neți pe zi. O dietă bazată în principal pe surse de proteine ​​slabe și legume conține toate fibrele, vitaminele și mineralele de care ai nevoie pentru a fi sănătos.

Multe legume au un conținut scăzut de carbohidrați:broccoli, conopidă, spanac, roșii, varză kale, varză de Bruxelles, varză, sfeclă mangold, salată verde, castravete.

Grăsimi sănătoase

Nu te feri de grăsimi. Respectarea unei diete poate fi dificilă dacă reduci în același timp și carbohidrații și grăsimile.

Sursele de grăsimi sănătoase includ: ulei de masline, ulei de cocos, ulei de avocado, unt.

3. Ridică greutăți de trei ori pe săptămână

Nu este nevoie să faci mișcare pentru a pierde în greutate cu acest plan, dar vei avea beneficii suplimentare.

Ridicând greutăți, vei arde o mulțime de calorii și vei împiedica încetinirea metabolismului, care este un efect secundar obișnuit al pierderii în greutate. Studiile privind dietele sărace în carbohidrați arată că poți acumula masă musculară în timp ce pierzi cantități semnificative de grăsime corporală.

Ridică greutăți de 3-4 ori pe săptămână. Dacă nu ai mai fost la sală, solicită sfaturile unui antrenor, iar dacă greutățile nu sunt o opțiune, sunt suficiente câteva antrenamente cardioprecum mersul pe jos, alergarea, ciclismul sau înotul. Atât exercițiile cardio, cât și ridicatul greutăților pot ajuta la pierderea în greutate.

Comments are closed.