GREUTATE SI REPETARI

10 Motive pentru care femeile ar trebui sa ia in serios antrenamentul de forta
December 6, 2021
17 METODE DE A CONSTRUI MASA MUSCULARA DE CALITATE
December 23, 2021
Show all

GREUTATE SI REPETARI

Cand vine vorba de a ne transforma fizicul si de a castiga masa musculara, nu vorbim de performanta. Nu te vor interesa obiective de genul cat pui maxim pe bara. Obiectivul va fi sa dezvolti la maxim masa musculara. Din cauza asta, tu trebuie sa reduci si sa cresti sistematic numarul de repetari si greutatea in timp ce progresezi la antrenament. In unele zile vei face mai multe repetari, iar in altele te vei concentra pe greutate. Este important sa alternezi pe timpul saptamanii intre greutate si repetari.

De exemplu, vei face multe repetari și greutate mai mica in antrenamnetul de luni; reeptari medii si greutate medie in antrenamentul de miercuri; repetari putine si greutate mare in antrenamentul de vineri.

Indiferent de schema repetari/greutate este extrem de important sa ne concentram pe stresul aplicat fiecarei grupe musculare pe care o lucram. Este acceptabil la inceput sa tii cont de repetari, dar vei vrea sa uiti de numarat in timp ce cresti in experienta. Nu ma intelege gresit, numarul de repetari ar trebui sa fie apropiat de obiectivul pe care-l ai in antrenamnetul respectiv. Dar nu este la fel de important ca si “simtul” exercitiului asupra muschiului vizat – nu conteaza ca sunt 5 repetari sau 15.

Cheia este sa te concentrezi pe muschiul pe care il antrenezi.

Comments are closed.