IMC vs PROCENTUL DE GRASIME CORPORALA – Cine castiga si cum le poti imbunatatii

Cum combati stresul prin fitness
January 24, 2022
3 Metode naturale sa scapi de celulita
February 8, 2022
Show all

IMC vs PROCENTUL DE GRASIME CORPORALA – Cine castiga si cum le poti imbunatatii

            

IMC-ul aruncă din ce în ce mai mulți oameni într-un atac de panică. De când a aparut „noua” formulă în 1998, cred că acum suntem o natie supraponderala.

Cumpăram alimente cu conținut scăzut de grăsimi, fără grăsimi. Avem cele mai noi produse de fitness. Începem un program de exerciții. Mergem la o sala de fitness. Și așa mai departe.

Oamenii care în mod normal s-au considerat într-o formă destul de bună (și cel mai probabil sunt) acum sunt o bombă cu ceas care asteapta sa faca un infarct.

„Păi, eu nu credeam că sunt gras!” Și cel mai probabil ai dreptate. Oamenii care suferă sunt cei care sunt într-o forma bună. Au mai multa masa musculara, grăsime corporală mica, capacitate aerobă excelentă… dar cântăresc puțin prea mult pentru ca IMC sa fie perfect.

Ce înseamnă IMC? IMC-ul este indecele de masa musculara. Este o relație între înălțimea ta și greutatea ta. Dacă obții un scor peste 28 (femei) sau 27 (bărbați), ești supraponderal și riscul de boli cardiace este crescut.

Continui să faci exerciții fizice, să urmărești ce mănânci, să trăiești un stil de viață sănătos și obții rezultate; mai multi mușchi, grăsime corporală mai mică, capacitate aerobă excelentă (suna familiar?). Greutatea dumneavoastră corporală poate rămâne aceeași sau chiar crește (mai ales la bărbați). Mușchiul cântărește mai mult decât grăsimea, așa că acum că ai mai mult mușchi și mai putina grăsime, vei arăta ca și cum ai slăbit 25 de kilograme. Dar de fapt nu ai slăbit 25 de kg. Poate că ai slăbit doar 10 kilograme. 

Vă dau un exemplu excelent: Am inaltime 1.70 și cântăresc 100 kg. Dar grăsimea mea corporală este de 13% – ceea ce este considerate o grăsimea corporală buna. Acum, conform indicatorului de măsurare, ratingul meu este de 46.Colesterolul meu este 187, nivelul trigliceridelor este normal și HDL-urile mele sunt normale. Sunt sănătos și în formă.

Recomandările privind grăsimea corporală sunt:

Barbati – intre 12-18%

Femei – intre 18-26%

Ceea ce trebuie să vă preocupe mai mult este cât de multă greutate cari in grasime. Amintiți-vă, mușchii cântăresc mai mult decât grăsimea – și, în plus, ARATA MULT MAI BINE, nu-i așa?

Daca pui accent pe IMC, atunci grija ta este doar să slăbești. Care ar putea duce la o dietă anapoda, obiceiuri alimentare proaste, nici un antrenament de forță,stimă de sine scăzută, descurajare etc.

Obișnuiți-vă să pierdeți grăsimea corporală, preocuparea voastră sa se concentreaze pe dezvoltarea masei musculare, creșterea capacității aerobe, topirea grăsimilor urâte, aspect mai slab, să mănânci mai sănătos etc.

Pe care vrei să te concentrezi? Răspunsul este evident.

Scăderea grăsimii corporale

Cel mai bun mod de a se topi și de a menține grăsimea pe termen lung este…antrenamentul de forță.

În funcție de obiectivele tale și de nivelul tău de pregatire, 3-6 zile de antrenament pe săptămână este suficient. Începeți mai întâi antrenamentele cu cele mai mari grupuri de mușchi(spate, piept și picioare), apoi terminați cu restul (umeri, gambe, bicepși și triceps).

Suplimentați antrenamentele de forță cu antrenament aerobic, 15-30 de minute pe antrenament, 3-6 zile pe saptamana, provocati-va de fiecare data.

Si trebuie sa completezi cu o nutritie specifica de ardere a grasimilor. Și atunci ai un echilibru. Cele 3 lucruri importante. Imparteti caloriile de-a lungul zilei in 4-6 mese. Bea 8-10 pahare de apa in fiecare zi. Ia-ti suplimentele constiincios. 

IN FIECARE ZI.

Tine-te de porgam. Poti sa o faci. Ai vazut persoane iesite din forma care si-au transformat corpul frumos, TU DE CE SA NU POTI? 

Comments are closed.