Metoda uitată de a construi muschii de la picioare

Flexii biceps “pistol”
February 13, 2020
Construiți masa musculara cu metoda 3-50
February 19, 2020
Show all

Era o regulă pentru construirea cvadricepsilor, dar astăzi majoritatea oamenilor nu au auzit de ea. Hai să schimbăm asta.

Privind înapoi in istoria culturismului, de multe ori vedeți sfaturi de acest fel: „cvadricepsii au nevoie de repetări mai ridicate decât alte grupuri musculare, cum ar fi 15-20 sau mai mult pentru a crește”.

Dar undeva această regulă s-a pierdut. Poate este mentalitatea „fa greu sau du-te acasă”, care își are locul, dar ucide beneficiile timpului sub tensiune. Sau poate pentru că antrenorii scriu majoritatea articolelor și cărților de antrenament și nu le pasă prea mult de cvadricepsi ci doar de forța și sa fie funcționali.

Sau poate este mai simplu de atât. Poate că se datorează faptului că munca cu repetari ridicate arde mai mult decât orice. Majoritatea sportivilor ar opta spre a face repetari putine. Asta doare, dar este un alt fel de durere și încordare. Dar 20 de repetări ale unui exercițiu care vizează cvadricepsul, dus pana la eșec sau aproape de acesta? Aceasta este o durere care provoacă hipertrofie, care iti mănânca sufletul.

Rutina pentru picioare la presa

Alegeți un exercițiu care lovește în principal cvadricepsul. Să folosim doar un exemplu la presă pentru picioare.

Pentru a muta tensiunea mai mult pe cvadriceps, folosiți o pozitie mai apropiată a piciorelor, apăsați mai ales prin degetele de la picioare, mai degrabă decât calcaie și mențineți-vă picioarele puțin mai jos pe sanie.

Incercati 25 de repetări. Mențineți tensiunea constantă, nu blocați în partea de sus. Închide doar ochii și macină. Dacă nu puteți obține 25, ușurați sarcina. Dacă faceti 30, adăugați ceva greutate. Faceți două sau trei seturi.

După aceasta munca ușoara recuperează-ți splina. Este posibil să fi apărut și să se rostogolească în sala de sport. Apoi adăugați greutate și faceti câteva seturi grele în intervalul normal de 8-10 rep.

O altă opțiune: Uitați de numărare repetări și efectuati două minute incontinuu. Vei descoperi cea mai bună greutate pe care o vei folosi după un antrenament sau două.

Acum, asta nu înseamnă să faci doar repetări ridicate. Doar nu uita de ele. Și nu înseamnă că în cele din urmă nu puteți depăși anumite greutăți pentru repetări ridicate. Vă amintiți de culturistul Tom Platz facand cu 160 kg de kilograme pentru aproximativ 50 de repetări? Sau când a pus 100 kg pe bară și a facut genuflexiuni timp de 10 minute fără să se oprească?

Da, nici eu, dar el a făcut-o și a avut cele mai ciudate chestii din istoria culturismului. Poate că a fost bun la ceva.

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.