Testează-ți calitatile fizice în 2 minute

Regele exercitilor pentru umeri
January 10, 2020
O nouă metodă pentru a construi picioare mari
January 15, 2020
Show all

 

Să vedem cât de fit ești. Faceți acest test rapid. Și încearcă să nu vomiti.

 

 

Row 500 de metri

 

Este bine să faci teste periodice de fitness pentru a vedea unde te afli și ce fel de progrese faci. Unul dintre testele pe care le puteți face este un row 500 de metri, efectuat pe o mașină de rowing sau un ergometru.

 

Row de 500 de metri este mai mult ca un sprint. Dureaza aproximativ 2 minute, dar este suficient de lung pentru a nu exploda din start cu viteza maximă. Este similar cu o alergare de 400 sau 800 de metri.

 

 

Motive pentru a-l face

 

Veți dori din mai multe motive. În primul rând, este ușor de făcut. Iti ia cinci minute sa-l inveti, presupunând că sunteți instruiți corespunzător. Poți să-i dai drumul imediat ce te simți confortabil.

 

Rowingul cum este din șezut, nu are o problema împotriva sportivilor mai grei, așa cum fac majoritatea testelor cardio. De fapt, sportivii mai grei, până la un moment dat, vor avea un beneficiu, deoarece pot exercita mai multă putere. Există un mare element de putere în row, deci nu este doar cardio pur. Sportivii aerobi tradiționali sunt prea slabi pentru a excela într-o mulțime de activități sportive. Pentru a fi un rower solid ai nevoie de sisteme aerobe și musculare puternice.

 

Pe alta parte, sportivii puternici, dar iesit din formă vor obosi rapid în timpul rowing-ului și vor obține un scor slab (vomitatul după un row brutal de 500 de metri nu este neobișnuit, chiar dacă ești într-o formă decentă). Acest lucru ar indica faptul că VO2 max nu este suficient de ridicat și ar putea să te țină înapoi.

 

Row-ul este o combinație frumoasă de putere aerobă și forță. Bărbații care se descurcă bine la row pot face, de obicei cu dublu greutatii corporale la indreptari. Femeile pricepute sunt adesea bune la îndreptari și tractiuni și au un sistem aerobic puternic. Row-ul de asemenea, nu pune la fel de mult stres pe articulații, astfel încât multe persoane care au accidentari il pot face.

 

 

Standarde

 

Iată câteva standarde pentru persoanele active sub 50 de ani:

 

Masculin Feminin

Nevoie de imbunatatiri                                               > 1:45> 2:25

Bun                                                                                 <1:35 <2:05

Foarte bine                                                                    <1:30 <1:55

Record Mondial (Greutate mare)                            1:14.5    1: 26.5

Record mondial (greutate mica)                              1:20,1    1: 34.0

 

Încercați testul de row de 500 de metri și vedeți unde va aflati.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.