Testul de forță pe care nu-l pot trece majoritatea sportivilor

Vrei spate lat? Fa ramat cu bara cu un singur braț
May 23, 2019
Cum sa executi genuflexiuni care activeaza cvadricepsul
May 27, 2019
Show all

 

Ești puternic? Incearca acest test și afla.

Testul de indreptari pentru a afla repetarea maxima

Daca esti un elev serios, ar trebui să poti trece acest test:

 

Setati o bara cu o greutate care sa fie de 2,5 ori din greutatea corporala. Acum, faceti o repetare corecta. Asta e. Deci, un bărbat de 100 de kilograme ar trebui să încerce să faca o indreptare cu 250 de kilograme.

 

 

Indreptarile de tip “trap-bar” nu sunt în mod inerent “mai bune” pentru testarea fortei decât genuflexiunile sau indreptarile tradiționale, dar au un număr de avantaje unice.

 

Genuflexiunile sunt în mai mare parte dominant pe genunchi, cu un ajutor din partea lanțului posterior. Indreptarile sunt în cea mai mare parte femural-dominante, cu un ajutor din partea lanțului anterior. Există o suprapunere între cele două, dar e greu de stabilit cine este mai puternic: un tip care face genuflexiui cu 250 kg și o indreptare cu 200 de kilograme, sau un tip care face genuflexiuni cu 200 de kilograme și indreptari cu 250 de kilograme.

 

Indreptarile de tip “trap-bar” poate rezolva dezbaterea. Este o mișcare hibridă care combină cel mai bun model de tip genuflexiune cu cel mai bun model de indreptari.

 

Mai degrabă decât concentrându-te pe o parte a corpului, este nevoie de o mare putere atât din lanțul posterior, cât și din cel anterior. În plus față de recrutarea întregii musculaturi din jumătatea inferioară, indreptarile de tip “trap-bar” necesită un nivel ridicat al spatelui superior și o forta considerabila la prindere.

 

În plus, nici un exercitiu nu se traduce mai direct la atletismul general și la performanțe, cum ar face-o indreptarile de tip “trap-bar”. De exemplu, un salt vertical necesită exercitarea unei forțe maxime în pământ, ceea ce este exact pentru a ridica o indreptare de tip trap-bar încărcată maxim de pe podea.

 

 

Nu o poți face?

 

Asigurați-vă că indreptarile de tip trap-bar captează concentrarea principalăin zilele cand antrenam corpul inferior. Genuflexiunile și indreptarile clasice vă ajută, dar nimic nu mărește viteza de a progresa decât exerictiul însuși. Seturi grele de 3-5 repetări și seturi dinamice cu benzi sau lanțuri vor face treaba foarte bine.

 

Sursa: https://www.t-nation.com

Comments are closed.