Top 7 beneficii ale sportului pentru sănătatea mintala

Streseaza-ti muschii la maxim si redu riscul accidentărilor
January 3, 2022
CUM SA RAMAI FIT DUPA CE DEPASESTI VARSTA MIJLOCIE
January 17, 2022
Show all

Top 7 beneficii ale sportului pentru sănătatea mintala

Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice îți oferă multe, multe beneficii. Acestea includ îmbunătățireaperformanței in diferite părți ale corpului (mușchi, plămâni, inimă, sistemul circulator), ajuta la digestie, previne osteoporoza si scade nivelul de stres. Mai puțin se știe faptul că un program de exerciții îmbunătățește și sănătatea mintală.

1. Sportul imbunatateste memoria

Mulți oameni sunt frustrați că au uitat unde și-au pus cheile sau și-au parcat mașina. Următorul lucru pe care îl știi, is acei oameni care isi fac o petrecere si spun tuturor: „Oh, îmbătrânesc. Nu mai am memorie.

Cercetările dezvăluie că sportul îți „antreneaza” mintea. Un sistem cardiovascular slab și ineficient are un efect negativ asupra memoriei. Exercițiul crește fluxul de sânge către creier, ceea ce duce la o memorie mai bună.

2. Sportul creste stima de sine

Sa presupunem ca ai o perioada in care depresia ta te orientezi către mâncare. Pierzi rapid controlul asupra obiceiurilor alimentare și greutatea crește. Apoi, într-o zi, te uiți bine în oglindă. Aceast lucru te îndeamnă să începi un program de fitness. Așa că incepeti un program de exerciții și începi să urmărești ce pui în gură. Rezultatele apar rapid. Greutatea ta începe să scadă și programul tău de exerciții este un reductor extraordinar de stres. Pe măsură ce devii mai ușor, la fel și starea ta de spirit se imbunatateste. Tu esti acum în cea mai bună formă de până acum și este ușor să rămâi acolo.

 3. Sportul invinge depresia

În timp ce majoritatea oamenilor primesc un soc la un moment dat, unii experimentează intens depresia pentru perioade prelungite. Lăsată nerezolvată, depresia poate distruge energia, suprima libidoul, împiedică capacitatea de concentrare, produce tulburări de somn etc.

Asa ca transpira.

Exercițiile fizice sunt o modalitate fantastică de a ameliora depresia. Ridicare de greutăți și exercițiul fizic aerobic îți afectează chimic creierul și poate inversa efectele chiar și depresii majore.

4. Sportul ușurează durerea cand suferi

Exercițiul este un medicament pentru minte atunci când a existat o pierdere din cauza separării,divorț sau moarte. O activitate precum mersul pe jos vă poate ajuta să evitați depresia și sa proceseze durerea și suferinta. Ai putea chiar economisi bani pe terapie doar făcând sport.

5. Exercitiile te fac sa te simti si sa pari mai tanar

Fă sport în mod regulat și vei avea o gramada de beneficii. Dar cel mai evident, este cât de mult se îmbunătățește aspectul tău fizic și cât de mult te vei simtii mai tânăr. Ștergi literalmente ani din viața ta. In timp ce vârsta ta cronologică poate crește, vârsta ta biologică este în scădere.

6. Sportul creste atentia

Chiar și exercițiile fizice moderate stimulează creierul. Studii peste studii arata ca persoanele (de orice varsta) care fac sport in mod regulat au un scor mult mai mare la testele de performanță mentală.

7. Sportul sporește motivația mentală

Un program bun de exerciții nu numai că întărește corpul, dar îl și pregătește să accepte și să depășească provocările majore ale vieții. Te simți bine cu tine însuți. De fiecare dată când faci jogging,plimbari, ridicați greutăți etc., vă construiți o imagine de sine pozitivă – fizic,mental, emoțional și spiritual pentru a crește stima de sine.

Comments are closed.