CIOCOLATA NEAGRĂ ÎNTR-O DIETĂ SĂNĂTOASĂ

Victor Diaconescu Personal Trainer
PROGRAM ANTRENAMENT 4 ZILE PE SAPTAMANA CU GREUTATEA TA
April 6, 2017
Victor Diaconescu Personal Trainer
TOP 11 GYM MYTHS AFLA ADEVARUL DIN SPATELE ACESTOR GRESELI
April 7, 2017
Show all

CIOCOLATA NEAGRĂ ÎNTR-O DIETĂ SĂNĂTOASĂ

Victor Diaconescu Personal Trainer

Victor Diaconescu Personal Trainer

 

                Ciocolata neagra este delicioasa, dar știați că are, de asemenea, multe beneficii in sănătate? Este încărcata cu antioxidanți, vitamine și minerale și are potasiu, cupru, magneziu și fier. Ciocolata neagra ar trebui sa fie considerata o gustare sau un  aliment desert; o puteți adăuga la băutur fierbinte favorita, shake de proteine ​​sau doar mâncati o bucată cu niște căpșuni. Încercati să fiti creativi!

                Cu toate acestea, este important să amintim că nu toata ciocolata neagra este buna. Încercați să mancati organic, asigurați-vă că un minim de 70 la suta din cacao este pur și verificati calorii, zahăr, uleiuri și toate celelalte ingrediente adăugate.

 

Ciocolata neagra – beneficii

 

  • Consumul de 30 grame de ciocolata neagra de doua sau de trei ori pe săptămână este bun pentru inima si sanatate! Aceasta poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, pentru a îmbunătăți fluxul de sange si poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Unele studii arată că poate ajuta la prevenirea arteriosclerozei.

 

  • Ciocolata contine feniletilamina . Aceasta este aceeași substanță chimică care creierul o elibereaza atunci cand simti ca te indragostesti. Aceasta substanta incurajeaza creierul sa elibereze endorfine, care face sa va simtiti fericiti.

 

  • Ciocolata neagra este un stimulent natural, deoarece contine cofeina.

 

  • Flavonoidele din ciocolata neagra, de asemenea, ajuta la reducerea rezistentei la insulina si ajuta la controlul zahărului din sânge.

 

  • Adulții care au consumat ciocolata mai frecvent au avut un IMC mai mic decat cei care au consumat ciocolata mai rar, potrivit unui studiu de la Universitatea din California, San Diego.

 

  • Ciocolata neagra este încărcata cu antioxidanti care ajuta la prevenirea imbatranirii premature si anumitor tipuri de cancer.

 

  • Ciocolata neagra contine teobromina. Un dentist știe importanța teobrominei, deoarece aceasta ajuta la intarirea smaltului dintilor.

 

Dark Chocolate Smoothie

 

Ingrediente:    

 

Dark Chocolate in a Healthy Diet - Benefits, plus smoothie recipe

 

3 cani de lapte de migdale

2-3 banane congelate, tocate

1 lingura pudra de cacao neagra neindulcita

1/4 cană de chips-uri ciocolata neagra (cel putin 70% cacao)

1  linguriță boabe de cacao sparte

2-3 linguri de unt de arahide

Indicatii

Intr-un blender, adăugați chips-uri de ciocolată, spărturile de cacao, pudră de cacao, unt de arahide și 1 cană de lapte de migdale. Se amestecă timp de aproximativ 30 de secunde. Adăugați celelalte ingrediente rămase și se amestecă până la lichefiere.

Date nutritionale

Dimensiunea de servire: 275 grame

Calorii: 301

Grăsime: 14,5 grame

Carbohidrati: 36.6

Proteine: 11.2

 

Vă invit să va bucurati de ciocolata neagră organică, DAR cu moderație!!!

Comments are closed.